Linkuri accesibilitate

România: Bani de la stat pentru presa lovită de efectele pandemiei


Guvernul român vrea să sprijine mass-media, lovită puternic de efectele pandemiei de coronavirus. Dar puțin se va duce spre presa locală, care are cele mai mari probleme financiare.

Se încheiat perioada în care reprezentanții industirei mass-media din România se pot înscrie pentru a primi bani de la stat în schimbul reclamelor despre prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus. Criteriile au fost impuse de marea industrie de media, care a ieșit de altfel câștigătoare și în buzunarele căreia ajung cei mai mulți bani guvernamentali. Așa cum arată, însă, lucrurile în acest moment guvernul încalcă Legea achizițiilor publice.

Banii cei mai mulți vor merge către televiziuni, potrivit deciziei executivului, adică 55% din totalul sumei (din care doar 8% pentru cele locale). ProTV ar putea primi în următoarele patru luni aproape 2 milioane de euro. Antena 1 și Antena 3 ar ajunge la aproximativ la aceeași sumă, dar împreună, potrivit calculelor făcute de Petrișor Obae de la paginademedia.ro. Principalul criteriu cu care operează executivul în acest caz este audiența

În total guvernul pune la bătaie 40 de milioane de euro, care vor fi dați contra publicitate, potrivit Ordonanței de Urgență, care a fost aprobată de guvernul liberal în prima săptămână din luna mai.

Citește restul articolului aici!

Politigraf

XS
SM
MD
LG