Linkuri accesibilitate

„România vrea autostrăzi” , un protest susținut și de președintele Iohannis


Protestul din faţa Guvernului de la Bucureşti

Protest în România, ocaziont de inaugurarea, lîngă Suceava, a primului și singurului metru de autostradă din Moldova.

În România, în apropiere de Suceava, s-a inaugurat primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit în regim privat, în semn de protest față de incapacitatea autorităților de a dezvolta o infrastructură modern[ în estul țării. Inițiativa îi aparține omului de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, iar evenimentul de astăzi a fost însoțit de un protest de 15 minute, în care s-a oprit lucru. Protest organizat pe rețelele sociale, la care își anunțaseră participarea mii de oameni din întreaga României.

Potrivit Hotnews.ro, au fost proteste pentru construirea de autostrăzi la Bucureşti, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu și Cluj.

Vineri dimineață, președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidarizare cu protestatarii și cauza acestora: „[...] Vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei. Șî eu”, a declarat Iohannis, la Cotroceni. Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că și el se alătură protestului pentru autostrăzi #șîeu.

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Metrul de autostradă a fost construit în șapte ore de către 17 oameni, costul total fiind de 4.500 euro, precizează Hotnews.

„Cerem autostrada Marii Uniri!” Un protest la București
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00

Parlamentul României a adoptat anul trecut o decizie simbolică privind construirea așa-numitei Autostrăzi a Unirii, pe traseul Ungheni-Iași-Târgu Mureș, dar Guvernul insistă să fie construită în regim de parteneriat public/privat, deși ar exista fonduri europene pentru dezvoltarea regională care să finanțeze proiectul. Aceste planuri au provocat deja proteste la București, la începutul lunii februarie.

XS
SM
MD
LG