Linkuri accesibilitate

România | Incendiu la pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova. Cinci oameni au murit, trei sunt dispăruți


Un puternic incendiu a izbucnit în a doua zi de Crăciun la pensiunea Ferma Dacilor, din satul Tohani, aflat la circa 90 de kilometri nord de București.
Un puternic incendiu a izbucnit în a doua zi de Crăciun la pensiunea Ferma Dacilor, din satul Tohani, aflat la circa 90 de kilometri nord de București.

Cinci oameni au murit într-un incendiu izbucnit marți dimineață la pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani, judeţul Prahova. Salvatorii continuă să caute supraviețuitori. Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Flăcările care au cuprins pensiunea de la Tohani, în județul Prahova, s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ o mie de metri pătraţi. ISU a activat planul roșu de urgență și a intervenit cu zeci de pompieri.

Bilanțul total indică la această oră cinci morți: un minor și patru adulți.

Alte trei persoane sunt, în continuare, dispărute și sunt căutate de salvatori. Este neclar dacă aceste persoane au reușit să se evacueze sau au fost surprinse de flăcări în mansarda pensiunii.

O echipă de specialişti a Institutului Naţional de Criminalistică a fost trimisă la fața locului pentru a sprijini ancheta, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Presa relatează că printre victime se numără membri ai familiei proprietarului sau prieteni ai acestuia. Aceste informații nu au fost încă confirmate de autorități.

Autoritățile spun că la acest moment sunt căutate persoanele cazate la etajul clădirii și care nu au putut să se evacueze. Ar fi vorba de cel puțin șase persoane.

26 de persoane erau la pensiunea afectată de incendiu, spune Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Mai multe persoane sunt căutate de zeci de pompieri, după ce zona de mijloc a acoperișului s-a prăbușit.
Mai multe persoane sunt căutate de zeci de pompieri, după ce zona de mijloc a acoperișului s-a prăbușit.

Doi oameni care au suferit arsuri au fost transportați Spitalul Judeţean Ploieşti. Cele două victime au arsuri minore, precizează ISU. Este vorba despre o femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat la Antena 3 că acoperişul pensiunii s-a prăbuşit în zona centrală și încă mai mocnesc focare ale incendiului, astfel încât accesul nu este încă pe deplin posibil.

Potrivit prefectului, în pensiune erau cazaţi câţiva turişti şi mai mulţi apropiaţi ai patronului.

ISU: Clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a precizat că pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, a anunțat ISU marți dimineață.

Pensiunea turistică funcționează de 11 ani și este deținută de omul de afaceri Cornel Dinicu.

Conform prezentării de pe site, atracția turistică are 22 de camere în corpul principal, patru căsuțe suspendate, patru „colibe dacice” și 18 cabane.

Știre preluată de pe pagina Europa Liberă România.
XS
SM
MD
LG