Linkuri accesibilitate

Pedofilul și meciul din PSD


Polițistul suspect ar fi agresat sexual săptămâna trecută doi copii, unul de 5 ani și celălalt de 9 ani într-un lifit dotat cu camera de luat vederi.

Premierul român a amânat astăzi punerea în aplicare a deciziei ministrei de Interne de demitere a șefului Poliției, în urma scandalului de pedofilie. Parchetul General a preluat astăzi dosarul în care politistul Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii. Potrivit datelor prezentate de Parchet, polițistul suspect ar fi agresat sexual săptămâna trecută doi copii, unul de 5 ani și celălalt de 9 ani într-un lifit dotat cu camera de luat vederi.

Acest scandal care afectează credibilitatea Poliției Române este folosit de cele două tabere din PSD pentru reglarea unor conturi. Premierul Mihai Tudose, exponentul tăcut al facțiunii care și-ar dori să pună mâna pe putere a refuzat-o, deocamdată, pe ministra de Interne, Carmen Dan, omul de încredere al lui Liviu Dragnea. Ministra de Interne, a lucrat zece ani cot la cot cu liderul PSD, pe vremea când acesta era prefect de Teleorman. Așadar între gruparea premierului Tudose și cea a liderului PSD, Dragnea se duc lupte serioase, dar camuflate.

Scandalul cu agentul de poliție acuzat de pedofilie a scos însă la iveală faliile din principalul partid de guvernământ, dar și problemele din Ministerul de Interne. Ministra de resort le-a cerut celor care „au ascuns sub preș” lucrurile să facă un pas înapoi, sugerând că e nevoie de o reformă. Apoi, a mers mai departe și s-a întrebat cum de nimeni nu a luat măsuri împotriva agentului despre care s-ar fi știut că are devieri comportamentale. Le-a cerut demisiile șefului Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, șefului de Departamentul de Control Intern al Brigăzii Rutiere, unde lucra polițistul din dosarul de pedofilie și șefului Poliției Române, Bogdan Despescu.

Ministra de Interne vrea să scape de șeful de la Omoruri, după ce acesta a criticat măsurile propuse de PSD pentru schimbarea Codurilor Penal și de Procedură Penală, spunând că ar întoarce sistemul juridic românesc cu 20 de ani în urmă, „când orice faptă din spațiul public risca să rămână cu autor necunoscut”. În aceeași măsură ar vrea să-l înlocuiască pe șeful Poliției Române, cu o persoană care să-I fie recunoscătoare în viitor, dar premierul Mihai Tudose aflat în plină ofensivă împotriva lui Liviu Dragnea evită să semneze o astfel de schimbare și, poate, chiar și-ar dori demisia ministrei, împotriva căreia au început să vorbească diverși polițiști, între care și vestitul Marian Godină, atât de urmărit pe internet.

Anchetatorii îl cercetează pe agentul de poliție, arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trei fapte de agresiune sexuală. Două dintre ele s-au petrecut vinerea trecută, iar o a treia datează din 2012, când o fetiță de șapte ani a fost urmărită de polițist de la școală până la scara blocului și agresată sexual. Imaginile de atunci au fost surprinse de camerele de luat vederi ale blocului și distribuite de polițiști, dar agresorul nu a fost prins.

Dincolo de tragedia copiilor, se duce însă un meci politic, a cărui miză majoră este preluarea puterii în PSD, de către aripa condusă de premierul Mihai Tudose.

Potrivit Parchetului Capitalei, poliţistul de la Brigada Rutieră este cercetat pentru trei fapte de agresiune sexuală, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Este vorba de două fapte comise vinerea trecută, când doi fraţi, un băiat de nouă ani şi o fetiţă de cinci ani, au fost agresaţi sexual în liftul unui bloc din Drumul Taberei, scenele fiind surprinse de camerele de supraveghere.

Un alt caz este din 2012, când o fată de şapte ani (la acea vreme) a fost urmărită de bărbat de la şcoală până la scara blocului şi a fost agresată sexual. Au fost vizualizate şi distribuite imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la scara blocului şi din zona Şcolii Sfântul Andrei din Sectorul 6, au fost făcute expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente se potriveau cu ale autorului şi au fost verificate bazele de date de aproaximativ 300 de persoane care se potriveau semnalmentelor, însă agresorul nu a fost prins.

XS
SM
MD
LG