Linkuri accesibilitate

Rusia își intensifică ofensiva în estul Ucrainei, Donbasul este „complet distrus”


După lovitura unei rachete rusești asupra localității Bahmut, în regiunea Donețk, Ucraina, 7 mai 2022

Rusia și-a intensificat atacurile în estul Ucrainei pe 20 mai, folosind artileria, lansatoarele de rachete și avioanele pentru a lovi regiunile Donețk și Luhansk, au declarat oficiali civili și militari ucraineni, în timp ce serviciile de informații britanice estimează că ofensiva Moscovei se va intensifica și mai mult după ce trupele rusești au capturat tot Mariupolul.

Autoritățile ucrainene din Luhansk au declarat, vineri, că bombardamentele nediscriminatorii ale Rusiei au ucis cel puțin 13 civili în ultimele 24 de ore și au provocat pagube substanțiale. Douăsprezece persoane au fost ucise în orașul Severodonețk, unde un asalt rusesc a eșuat, a spus guvernatorul regional, Serghei Gaidai. Severodonețk și Lisiceansk se află în zona ofensivei trupelor rusești.

În Donețk, „inamicul rus a efectuat bombardamente masive de artilerie asupra infrastructurii civile, inclusiv cu lansatoare multiple de rachete”, a precizat statul major ucrainean într-un comunicat.

Biroul procurorului general al Ucrainei a declarat, vineri, că 232 de copii au fost uciși și 427 răniți de la începutul invaziei rusești.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a „distrus complet” regiunea Donbas din estul Ucrainei, acuzând forțele rusești că încearcă să ucidă cât mai mulți ucraineni și să facă cât mai multe pagube. „Este un iad acolo - și nu este o exagerare”, a spus Zelenski în discursul său nocturn, repetând acuzația sa că Rusia comite un genocid.

Previous Next

XS
SM
MD
LG