Linkuri accesibilitate

Rusia a atacat Krivoi Rog, în timp ce războiul ajunge la a 500-a zi


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Insula Șerpilor din Marea Neagră pe 8 iulie, cea de-a 500-a zi a războiului pe scară largă dintre Ucraina și Rusia
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Insula Șerpilor din Marea Neagră pe 8 iulie, cea de-a 500-a zi a războiului pe scară largă dintre Ucraina și Rusia

Rușii au atacat în noaptea de 7 spre 8 iulie orașul Krivoi Rog, rănind cel puțin o persoană și avariind mai multe clădiri și vehicule, au declarat oficialii locali în dimineața zilei de 8 iulie.

Potrivit autorităților locale, în urma atacului cu drone, daunele au fost „semnificative”. Lovitura dronelor a distrus clădirea unei întreprinderi agricole și a avariat șapte camioane.

În același timp, autoritățile ucrainene susțin că situația în oraș este „sub control” , iar toată infrastructura importantă, funcționează în mod normal.

Orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Krivoi Rog, a fost atacat în ajunul celor 500 de zile de război.

Cele mai recente lovituri rusești vin în timp ce Ucraina încearcă să-și continue contraofensiva împotriva invaziei Rusiei.

Între timp, Statele Unite au confirmat că următorul pachet de ajutor militar, destinat Ucrainei, va include muniții cu dispersie . Munițiile cu dispersie sunt bombe care se deschid în aer și eliberează zeci de bombe mai mici, multe dintre care nu explodează.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulțumit președintelui SUA Joe Biden și poporului american pentru „pachetul de ajutor foarte necesar”. El a mai declarat că armamentul va ajuta Ucraina să obțină victoria asupra inamicului și dictaturii.

La 7 iulie Zelenski a avut în Turcia o întâlnire cu președintele turc Recep Erdogan Vorbind la o conferință de presă comună, Erdogan a spus că Kievul merită să se alăture NATO, dar ia îndemnat și să participe în discuții de pace cu Moscova. Erdogan a mai spus că în august președintele rus Vladimir Putin va efectua prima sa vizită în Turcia de când Kremlinul a lansat invazia Ucrainei în urmă cu 500 de zile. Președintele turc va discuta cu Putin inclusiv despre schimbul de prizonieri.

În ajunul summit-ului NATO, care se va deschide la 11 iulie în Vilnius, Zelenski a vizitat patru țări-membri acestei alianțe militare: Bulgaria, Cehia, Slovacia și Turcia.

XS
SM
MD
LG