Linkuri accesibilitate

Reporter „pipăit” și „acostat” de ultranaționalistul rus Jirinovski (VIDEO)


Renat Davletgildeiev

Dezvăluirea vine pe fondul scandalului provocat de plângerile mai multor jurnaliste acreditate la Duma de Stat că au fost hărțuite sexual.

Un reporter al canalului de televiziune Nastoyaschee Vremya (Current Time) a spus că liderul naționalist rus Vladimir Jirinovski, deputat și fost candidat la președinție, l-a pipăit și l-a acostat sexual în 2006.

Ziaristul Renat Davletgildeiev, în vârstă de 32 de ani, spune că incidentul în care a fost ținta avansurilor sexuale ale lui Vladimir Jirinkovski s-a produs în urmă cu 12 ani, după o finală a concursului de frumusețe „Miss Rusia”.

Davletgildeiev a spus că în 2006 era tânăr stagiar de nici 20 de ani la Gazeta.ru, și primise sarcina să scrie despre concursul de frumusețe sponsorizat de un om de afaceri rus. După ce faimosul deputat Vladimir Jirinovski a ieșit din sala unde avea loc concursul, reporterul l-a urmat ca să-i solicite un comentariu.

Vladimir Jirinovsky
Vladimir Jirinovsky

Renat susține că Jirinovski, în timp ce îi dădea declarația solicitată, a început să-l pipăie pe umeri, iar în cele din urmă și pe fund.

Ziaristul nostru a spus că după „mângâierile” lui Jirinovski, un membru al pazei politicianului i-a spus că meargă cu ei la sauna partidului, adăugând: „De ce te temi, așa fac toți”.

Renat Davletgildeiev, care este homosexual, a mai spus că motivul pentru care nu a vorbit în public la vremea aceea despre incident a fost că avea dificultăți cu acceptarea propriei orientări sexuale – se temea să vorbească în general despre orice fel de asemenea comportament. El a mai spus că a vorbit despre incident cu mai mulți prieteni și cunoscuți, iar „pentru unii nu a fost nici o noutate”.

Current Time TV – un canal de televiziune produs de instituția noastră împreună cu Vocea Americii – l-a contactat pe Igor Lebedev, adjunctul lui Jirinovski la conducerea partidului LDPR fiul politicianului. El a refuzat să comenteze, spunând: „Nu vreau să vorbesc cu voi despre colegul vostru gay, că nu am decăzut în asemenea hal”. O purtătoare de cuvânt a partidului a refuzat și ea să comenteze.

Dezvăluirea vine pe fondul scandalului provocat de plângerile mai multor jurnaliste acreditate la Duma de Stat că au fost hărțuite sexual de influentul deputat rus Leonid Sluțki.

La 21 martie Comisia de etică din Dumă a ajuns la concluzia că acuzațiile sunt neîntemeiate.

De atunci, mai multe instituții de presă prestigioase, ca ziarul Kommersant sau site-ul Lenta.ru au anunțat că-și suspendă toate contactele cu Sluțki.

XS
SM
MD
LG