Linkuri accesibilitate

Rusia se pregătește de bătălia pentru Herson


Evacuarea civililor din Herson continuă
Evacuarea civililor din Herson continuă

Rusia continuă să lovească ținte din Ucraina, provocând pagube și ucigând civili, în timp ce forțele sale se pregătesc de luptă în regiunea sudică strategică Herson, au declarat oficiali militari ucraineni.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat la începutul zilei de 26 octombrie că peste 40 de localități au fost atacate în cursul zilei precedente. Rusia a folosit o combinație de lovituri aeriene, rachete și proiectile pentru a lovi obiective ucrainene, a precizat Statul Major General în raportul său de dimineață.

În orașul central Dnipro, cel puțin două persoane, inclusiv o femeie însărcinată, au fost ucise în bombardamentele rusești, a declarat guvernatorul regional Valentin Reznicenko. În orașul Herson din sudul țării, forțele rusești se pregătesc pentru „cea mai grea dintre bătălii”, a declarat Oleksi Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Contraofensiva ucraineană a împins forțele rusești înapoi în regiune, unde capitala provinciei Herson se află sub controlul Rusiei încă din primele zile ale invaziei Ucrainei, în urmă cu opt luni. „Cu Herson totul este clar. Rușii se aprovizionează, își întăresc efectivele de acolo”, a declarat Arestovici într-o înregistrare video online în seara zilei de 25 octombrie.

XS
SM
MD
LG