Linkuri accesibilitate

S-au întors anii ’90? Ei au fost mereu cu noi!


Realitatea (disperată) cu amănuntul, văzută de Iulian Ciocan.

Un tănăr de 20 de ani din Chișinău a ajuns în stare gravă la terapie intensivă, după ce el și prietenul său au fost bătuți cu bestialitate în parcul Catedralei de către 7 indivizi aghesmuiţi. Familia victimei se arată indignată că poliția, deși i-a identificat, nu i-a reținut pe presupușii atacatori. Poliţiştii au constatat că cei şapte agresori, studenţi de altfel, nu prezintă pericol pentru societate.

S-au întors anii ’90? Ei au fost mereu cu noi!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link directEu nu înţeleg nimic. Îl baţi măr pe un cetăţean în centrul urbei şi nu prezinţi un pericol pentru societate? Cum vine asta? Sau prezintă un pericol numai cei care ucid oameni? Dacă îţi rup coastele şi dinţii sunt OK? Interesantă optică are poliţia autohtonă, cea pe care o plătim ca să ne apere.

Sunt foarte curios să ştiu ce li se va întîmpla în continuare indivizilor debusolaţi care au bătut băiatul. Vor fi totuşi pedepsiţi sau vor rămîne liberi şi vor ieşi la o nouă “vînătoare” pe străzile Chişinăului?

Cineva spunea că s-au întors anii 90. Ei bine, ei mereu au fost cu noi, după părerea mea. Într-o societate dezagregată, în care cele mai importante lucruri sunt banii şi puterea, nici nu poate fi altfel.

În situaţia acelui băiat putea să fie orice alt cetăţean. Şi dacă în parcul din centrul capitalei poţi fi snopit în bătaie, ce ţi se poate întîmpla la periferia oraşului sau într-un sat uitat?

Puteam să fiu şi eu în locul acelui biet băiat. Şi mă salva oare faptul că sunt scriitor şi ziarist? Pe dracu! De aceea, acest caz şi multe alte cazuri asemănătoare, îmi întăresc o convingere pe care o am din anii 90. E nevoie de o armă ca să te poţi apăra de tot soiul de derbedei care fojgăie prin Republica Moldova ca şerpii prin pustiu.

Că poliţia cu ce te poate ajuta cînd nişte bandiţi vor să te snopească în bătaie?

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG