Linkuri accesibilitate

Șapte civili ucraineni, inclusiv doi copii, au fost uciși în sudul țării de bombardamentele rusești


Soldați ucraineni trag cu mortiera spre pozițiile rusești de pe linia frontului de lângă Bahmut, pe 12 august.

Mai mulți civili au fost uciși de bombardamentele rusești în sudul Ucrainei, iar luptele continuă atât în ​​sudul, cât și în estul țării, au informat autoritățile ucrainene pe 13 august.

Șapte civili, inclusiv un bebeluș și un băiat de 12 ani, au fost uciși în regiunea Herson în timpul bombardamentelor care au deteriorat clădiri rezidențiale din mai multe așezări, a scris administrația militară a regiunii Herson într-o postare pe Telegram. Alte șase au fost rănite în incidente.

De asemenea, se releatează că ar fi avut loc bombardamente în zone civile din jurul orașului Nikopol, în regiunea de sud Zaporojie. Nu au fost înregistrate victime după ce „aproape o duzină de obuze” au lovit Nikopol și orașul Cervonogrigorivsk, potrivit oficialilor locali.

În informarea sa zilnică din 13 august, Statul Major ucrainean a raportat 39 de confruntări de luptă în ultimele 24 de ore având loc ciocniri în partea de est a regiunii Harkov, partea de vest a regiunii Donețk și în zona Robotin din regiunea Zaporojie.

Vadim Rogov, un oficial de ocupație instalat de Rusia în zona ocupată a regiunii Zaporojie a Ucrainei, a declarat că forțele ucrainene au străpuns liniile rusești și „au câștigat un punct de sprijin” în așezarea Urojaine, în partea de sud-vest a regiunii Donețk. Rogov spune că forțele ucrainene încearcă să preia controlul asupra orașului Staromlinivka din apropiere.

Între timp, Ministerul rus al Apărării a informat că a „dejucat” eforturile ucrainene de „a comite atacuri teroriste asupra unor obiecte din Rusia”. Ministerul a declarat că două drone ucrainene au fost doborâte peste regiunea Belgorod și o a treia în regiunea Kursk. Nu au fost înregistrate victime sau pagube, mai spun oficialii de la Moscova.

RFE/RL nu a putut verifica din surse independente informațiile din zonele de lupte grele.

Într-o informare din 13 august, Ministerul Apărării din Marea Britanie susține că grupul de mercenari Wagner din Rusia „se îndreaptă probabil către o restrângere a efectivelor... într-un moment de presiune financiară”.

Ministerul a spus că este probabil ca Kremlinul să fi încetat în mare măsură să mai finanțeze gruparea de mercenari în urma rebeliunii din iunie.

XS
SM
MD
LG