Linkuri accesibilitate

Sarea de îndulcit


O fotografie publicitară...

Dacă băncile susțin că există doar ca să ajute generos oamenii de rînd, companiile de petrol par obsedate de măsuri de protecția mediului.

Moda contradicției transformate în afirmație pozitivă e în toi, deși trece aproape neobservată. Vorbim aici de generalizarea reclamelor și devizelor de bănci și companii industriale, care susțin ceva împotriva bunului simț și caută să își convingă publicul de menirea lor caritabilă.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:27 0:00
Link direct

Astfel, băncile vorbesc mereu de grija lor pentru viitorul dumneavoastră profesional, familial și personal. Toate mor de nerăbdare să vă facă un bine dezinteresat.

Tot așa, din reclame se poate înțelege că nu există apărători mai mari ai mediului decît companiile de petrol. Dacă băncile susțin că există doar ca să ajute generos oamenii de rînd, companiile de petrol par obsedate de măsuri de protecția mediului. Ideea de bază e o absurditate.

Bănci care fac muncă de caritate și companii de petrol care s-au pus pe spălat și curățat. Bunul simț e dat peste cap.

O doză discretă de ipocrizie devine un ingredient respectabil. Ca sarea pentru îndulcit bucate.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG