Linkuri accesibilitate

Scârba omului care a primit de două ori 600 de lei


Despre pensionari, pensii si vot. Un comentariu de Iulian Ciocan

Vă spuneam, într-o tabletă anterioară, că am un vecin, un pensionar extrem de fericit pentru faptul că primise de două ori ajutoare de 600 de lei de la stat. Îi ziceam că e floare la ureche ajutorul acela, dar el era mulţumit şi spunea că aceste cîteva sute de lei „rezolvă nişte probleme”.

Ei bine, l-am întîlnit deunăzi supărat şi descumpănit. Omului îi trecuse bucuria generată de cei 1200 de lei. Omul se confrunta cu nişte preţuri mari la cartofi, cireşe şi alte produse.

„Mda… Că ne-au dat de două ori 600 de lei e bine, dar nu m-am aşteptat să se scumpească atît de tare cartofii! Păi, ce facem, domnule, dacă au ajuns cartofii să coste 25-30 de lei! Şi nu numai cartofii s-au scumpit. Cam totul se scumpeşte. Şi iese că nu înţeleg mare lucru din ajutoarele acelea…” se scărpină în ceafă pensionarul meu.

„Poate ţi-or mai da peste o vreme încă 600 de lei…” am spus într-o doară, dar l-am supărat şi mai tare pe pensionar.

Avem, aşadar, următoarea situaţie. Omul a primi două ajutoare de 600 de lei şi credea că a cîştigat ceva. Au venit scumpirile şi a avut o revelaţie: ajutoarele nu-l mai ajutau prea mult. Acum ar vrea o pensie normală, de vreo 5 mii de lei. Nu mai vrea să fie amăgit din cînd în cînd cu 600 de lei. Dar pensia pe care o vrea e o utopie. Nu o va avea niciodată. N-a fost procuror. Iar în faţă are alegerile parlamentare anticipate. Cum oare va proceda?

XS
SM
MD
LG