Linkuri accesibilitate

Tarife mai mici la căldură pentru Chișinău și Bălți


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a micșorat, pe 22 decembrie, tarifele pentru agentul termic livrat centralizat consumatorilor din Chișinău și Bălți.

Consumatorii din capitală deserviți de întreprinderea Termoelectrica vor plăti pentru o gigacalorie 2.774 lei, cu 493 lei (sau cu 15%) mai puțin ca în prezent.

Pentru consumatorii din Bălți deserviți de CET-Nord, tariful a scăzut cu 346 de lei până la 3.215 de lei pentru o gigacalorie.

ANRE a a aprobat și un nou tarif la energia electrică produsă de Termoelectrica. Acesta va fi de 358 de bani/kWh, în scădere cu 493 de bani/kWh (sau cu 15%).

Termoelectrica și-a justificat micșorarea tarifelor prin faptul că a scăzut prețul la gazele naturale.

Noile tarife vor intra în vigoare pe 1 ianuarie 2024.

Ultima reducere a tarifului la căldură furnizată de Termoelectrica a avut loc în iunie 2023, când acesta s-a diminuat de la 3.577 de lei la 3.267 de lei pentru o gigacalorie. Atunci energia electrică produsă de același furnizor s-a scumpit cu 5 bani, de la 393 șa 398 de bani/kWh.

  • 16x9 Image

    Virginia Nica

    Sunt parte a echipei Europei Libere Moldova din august 2022 și realizez materiale scrise, audio și video despre economie și, în mod special, despre agricultură. După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova în 2005, am activat în mai multe redacții de presă tipărită și online.

XS
SM
MD
LG