Linkuri accesibilitate

Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin: Contraofensiva Ucrainei a început!


Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, spune că, dacă unitățile ucrainene vor cuceri orașul Bahmut, vor ataca, mai apoi, regiunea ocupată Zaporojie
Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, spune că, dacă unitățile ucrainene vor cuceri orașul Bahmut, vor ataca, mai apoi, regiunea ocupată Zaporojie

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigozhin, afirmă că așteptata contraofensivă a Ucrainei împotriva invaziei rusești este în curs de desfășurare.

El susține că forțele armate ucrainene intenționează să se deplaseze mai departe spre nord și sud dacă vor prelua controlul asupra Bahmut, orașul din estul regiunii Donețk, care a fost epicentrul unor lupte grele timp de luni de zile.

Prigozhin a făcut această declarație audio pe 11 mai, pe canalul său media de pe Telegram, la scurt timp după ce BBC a publicat un interviu cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care acesta spunea că forțele armate ucrainene au nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti pentru contraofensivă.

În așteptarea contraofensivei
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:03:40 0:00

Prigojin a spus că Zelenski minte și că contraofensiva este „în plină desfășurare”. În zona Bahmut, el a precizat că forțele armate ucrainene „ne lovesc flancurile și, din păcate, în unele locuri au succes”.

El a spus că, dacă unitățile ucrainene vor cuceri Bahmut, se vor deplasa mai departe pentru a ataca zonele ocupate de Rusia din regiunea ucraineană Zaporojie și din regiunile rusești Briansk și Belgorod, aflate la granița cu Ucraina.

„Prin urmare, ofensiva Ucrainei a început. Toate unitățile ucrainene care au trecut prin antrenamente și au primit toate armele necesare, echipamentele, tancurile și toate celelalte sunt implicate pe deplin în aceste acțiuni militare", a afirmat Prigojin. El a criticat, din nou, Ministerul rus al Apărării pentru ceea ce el a numit ezitările de a furniza trupelor Wagner muniția necesară.

„Grupul Wagner continuă să îndeplinească misiuni militare într-o criză teribilă de obuze, de muniție, deoarece nu toate promisiunile Ministerului Apărării au fost îndeplinite”, a subliniat Prigojin, adăugând că va spune ulterior în detaliu cum reușesc trupele sale să lupte fără muniție.

Nici Ministerul Apărării din Ucraina, nici cel din Rusia nu au confirmat sau infirmat încă comentariile lui Prigojin.

Rusia a suferit aproximativ 200 de mii de victime, morți și răniți, în cele 14 luni de război, potrivit estimărilor occidentale, și continuă să înregistreze zeci de victime pe zi în Bahmut, oraș pe care forțele rusești încearcă să îl cucerească din vara anului trecut.

XS
SM
MD
LG