Linkuri accesibilitate

Senatori frustrați de inacțiunea administrației Trump față de Rusia


În Congresul american, un grup bipartisan de senatori încearcă să găseasca o expresie legislativă frustrarii provocată de comportamentul Rusiei dr și de aparenta lipsă de reacție a administrației Trump. Ce vor senatorii sa faca?

Senatorul democrat Bob Mendez (arhiva)
Senatorul democrat Bob Mendez (arhiva)

Premiza senatorilor este ca administratia Trump nu pedepseste cum ar trebui Rusia, pentru actiunile regimului Putin. Așa că au înaintat un proiectul de lege care vizeaza multe aspecte ale acestui comportament, dorind să forțeze administratia Trump sa verifice daca Rusia este sau nu, un stat sponsor al terorismului. Proiectul mai are si alte prevederi: dacă președintele Trump ar decide vreodata sa retraga Statele Unite din NATO, atunci ar avea nevoie de votul a două treimi dintre senatori. Mai solicită un raport cu privire la averea presșdintelui Putin. O altă prevedere din proiect cere firmelor de asigurări să comunice informații cu privire la identitatea celor care cumpără case de mare valoare în Statele Unite.

Sancțiuni la Londongrad?
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:04:37 0:00

Proiectul de lege ar impune, dacă va fi aprobat, noi sancțiuni împotriva Rusiei, precum și identifică noi căi de a combate acțiunile rusești de dezinformare si piraterie cibernetică. Senatorul democrat Bob Menendez a spus că acest proiect este o replică la paralizia administrației Trump cu privire la Rusia. “Actțiunile lui Putin nu pot fi tolerate” – a spus Menendez. Textul legislativ e menit să transmită Moscovei mesajul ca forul legislativ este menit să protejeze instituții, aliați și valori americane, “chiar dacă” - a spus Menendez- “președintele Trump optează să nu o facă”.

Senatorul republican Lindsey Graham (arhiva)
Senatorul republican Lindsey Graham (arhiva)

Senatorul republican Lindsey Graham nu a facut referiri critice la adresa administrației, precizând că scopul co-sponsorilor este să impună sancțiuni Rusiei lui Putin. Între învinuirile adresate Mosovei, Graham a menționat amestecul Rusiei în alegerile americane, atacurile cibernetice împotriva infrstructurii americane, ocupația din Ucraina si eforturile Kremlinului de a crea haos în Siria. Conform aprecierii semnatarilor, dacă rezoluția va fi aprobată, ea va antrena cele mai severe sancțiuni de până acum împotriva Moscovei

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG