Linkuri accesibilitate

Sergiu Sîrbu şi munca pentru oameni


Toţi politicienii declară că au grijă de cetăţeni
Toţi politicienii declară că au grijă de cetăţeni

Realitatea cu amînuntul, comentată de scriitorul Iulian Ciocan.

Sergiu Sîrbu și munca pentru oameni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:35 0:00
Link direct

„Platforma parlamentară Pentru Moldova a fost creată pentru interesele cetățenilor și se conduce în mod exclusiv de așteptările și necesitățile acestora”, a declarat secretarul Platformei, Sergiu Sîrbu, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Am auzit mesajul lui Sergiu Sîrbu şi am rămas minute bune cu privirea pierdută în gol. Vasăzică, o platformă preocupată de interesele poporului… Măi să fie! Doar că aici, de la 1991 încoace, toate grupările politice au mozolit ideea asta cu munca pentru cetăţeni, pentru popor. O fi platforma lui Sergiu Sîrbu mai deosebită? Şi-apoi, nu prea înţeleg bine sensul sintagmei „în mod exclusiv”… Ce înseamnă ea? Că platforma lui Sîrbu numai de interesele poporului e preocupată? Sau că numai această platformă se ocupă de interesele poporului? Dacă mă gândesc mai bine, aici toţi politicienii declară că au grijă de cetăţeni. De aceea, probabil, au creat un sistem birocratic kafkian pe care eu, de pildă, încerc inutil să-l înving deja o lună de zile. Voi reveni cu amănunte curioase.

Să revin însă la preocuparea domnului Sîrbu. Să admitem că acum acesta munceşte cu acribie pentru interesele cetăţenilor, profitând de marele spaţiu de manevră al platformei „Pentru Moldova”. Dar în formaţiunea „Pro Moldova” domnul Sîrbu nu era la fel de preocupat de aceste interese? Dar în Partidul Democrat, condus de Plahotniuc, Sergiu Sîrbu nu tot pentru interesele cetăţenilor se frământa? Dar în Partidul Comunist, condus de Voronin, ce făcea Sergiu Sîrbu? Tot pentru interesele poporului muncea, nu? Şi dacă domnul Sîrbu peste tot muncea pentru interesele oamenilor, cu ce o fi mai deosebită platforma la care a aderat recent?

Eu iată la ce mă gândesc. I-aş sugera domnului Sîrbu să nu ne vorbească prea apăsat despre preocuparea platformei sus-pomenite pentru interesele cetăţenilor. În viaţa multe se schimbă şi ar putea să vină o zi în care domnul Sîrbu să se pomenească într-un alt partid. Şi atunci acest ultim partid va fi mai aproape de „necesităţile şi aşteptările” oamenilor, nu-i aşa?

XS
SM
MD
LG