Linkuri accesibilitate

Sergiu Sîrbu preocupat de… integritate


Moldova, Sergiu Sîrbu, deputat PD

Realitatea (integră) cu amînuntul, analizată de scriitorul Iulian Ciocan.

Sergiu Sîrbu preocupat de… integritate
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00
Link direct

Deputatul Platformei "Pentru Moldova", Sergiu Sîrbu, a cerut Autorităţii Naţionale de Integritate să verifice dacă şeful statului, Maia Sandu, şi consilierul acesteia, Veaceslav Negruţa, au fost în conflict de interese, referindu-se la concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. Veaceslav Negruţa a negat însă acuzaţiile lui Sîrbu, spunând că nu are nici o legătură cu concesionarea aeroportului. Ce aş putea să zic eu?

Dacă tot există acest demers al lui Sergiu Sîrbu, să se ocupe ANI de el şi să ne spună în ce măsură relaţia Maia Sandu-Veaceslav Negruţă conţine un conflict de interese. La urma urmei, ANI pentru asta există, să analizeze diferite cazuri în care integritatea e pusă la îndoială. Aşa că aşteptăm o reacţie a Autorităţii Naţionale.

În altă ordine de idei, preocuparea domnului Sîrbu pentru integritatea altora e lăudabilă, dar nu şi suficientă. N-ar strica, după părerea mea, ca domnul Sîrbu să se uite mai atent la acareturile din propria grădină. Ele sunt infailibile? Integritatea care-l preocupă nu e altceva decât cinste, probitate. Şi câtă cinste există în cazul unui deputat care sare dintr-un partid în altul ca cioara din par în par? Ştiu că toţi traseiştii invocă grija neostoită pentru popor, dar să fii deputat în patru partide nu e cam bizar? Trecerea asta dintr-o formaţiune în alta nu e şi ea o sfidare a integrităţii?

Şi-apoi, îmi amintesc de o vreme în care domnul Sîrbu era deputat PD, iar colegii săi, domnii Plahotniuc şi Candu, un fel de rude, ocupau funcţii importante în Parlament. Atunci pe Sergiu Sîrbu nu-l preocupa integritatea? Altminteri, repet, aştept reacţia ANI legată de domnul Negruţă… După care voi reveni cu o tabletă.

Promo: Idoli ciopliți: De la Gagarin la Influenceri
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG