Linkuri accesibilitate

Simona Halep a câștigat turneul de la Wimbledon


Simona Halep în finala de la Wimbledon.
Simona Halep în finala de la Wimbledon.

Simona Halep a câștigat al doilea titlu de mare șlem din cariera sa, învingând-o pe americana Serena Williams în finala turneului de la Wimbledon.

Halep, 27 de ani, a câștigat ambele seturi, în fața Serenei Williams, 37 de ani, care a greșit în repetate rânduri. Este prima oară când o româncă reușește această performanță. Halep va încasa un premiu de 2,6 milioane de euro pentru victoria sa.

„Niciodată nu am jucat un meci mai bun. A fost cel mai bun meci. (...) E ceva special şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele, spunea că dacă vreau să fac ceva în tenis, trebuie să câştig Wimbledon. Îi mulţumesc mamei mele! Aş vrea să-i mulţumesc ţării mele, pentru că mă susţine oriunde aş juca. A fost uimitor. Vă mulţumesc! Le mulţumesc şi celor din familia Regală. A fost o onoare să câştig la Wimbledon!”, a declarat Halep după meci.

Halep, care ocupă în prezent locul 7 mondial, o învinge a doua oară în carieră pe Serena Williams, prima oară reușind acest lucru în 2014. Williams se afla la o victorie distanță de a egala recordul lui Margaret Court, de a deține 24 de titluri de Grand Slam.

Mai multe, aici.

Politigraf

XS
SM
MD
LG