Linkuri accesibilitate

Sondaj: sistemul proporţional de vot pentru alegerile parlamentare este cel mai puțin agreat de moldoveni


Sondajul PROMO-lex a fost realizat înainte ca PD să lanseze propunerea de trecere la sistemul uninominal

Potrivit unui sondaj IMAS, comandat de Asociația PROMO-lex, numai 43 la sută vor meținerea sistemului proporțional, față de 53% care doresc votul uninominal, 48% sistemul mixt de vot și 64% sistemul proporţional cu liste deschise de candidaţi înaintaţi de partide.

Sondajul prezentat miercuri seară de PROMO-lex a fost realizat între 12 februarie - 2 martie 2017, înainte ca Partidul Democrat să lanseze oficial propunerea de a se trece la sistemul uninominal.

Această cercetare sociologică arată că după campania prezidenţialelor din anul 2016 electoratul are mai multe nemulţumiri de care vor trebui să ţină cont legislatorii atunci când sau dacă vor modifica actele normative în vigoare.

Solicitat de radio Europa Liberă să numească două dintre frustrările cele mai vizibile scoase în vileag de sondaj, Doru Petruţi, directorul executiv al IMAS Chişinău, a spus că votarea în secţiile din afara ţării şi manipularea în timpul campaniei sunt problemele cele mai mari.

Vezi comentarii (8)

Acest forum a fost închis

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Recommended

XS
SM
MD
LG