Linkuri accesibilitate

Spre alegeri anticipate, cu paşi viforoşi…


La Stolniceni, pe fundal cu palmieri...
La Stolniceni, pe fundal cu palmieri...

Sunt multe lucruri de făcut în ţara asta, lucruri concrete care ar putea să eclipseze pentru o vreme chestiunile geopolitice.

Învingătorii din Parlament îşi tot trimit invitaţii unul altuia, încearcă parcă să ajungă la nişte înţelegeri între ei, dar nimic concret nu s-a coagulat deocamdată. Ba ACUM nu acceptă propunerile PD-ului, ba PSRM doreşte ceea ce ACUM nu poate accepta. Prea diferite sunt interesele învingătorilor. De aceea, alegerile anticipate sunt foarte probabile. Toţi ţin morţiş la interesele lor.

Spre alegeri anticipate, cu paşi viforoşi…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00
Link direct

Întrebarea care se impune este următoarea: ce au de cîştigat cetăţenii RM de pe urma alegerilor anticipate? Mai nimic, dacă ne gîndim bine. Alegerile anticipate înseamnă cheltuieli suplimentare, vînzoleală suplimentară şi, probabil, un rezultat comparabil cu precedentul. E un soi de efort inutil.

O altă întrebare este: partidele învingătoare îşi dau seama că pentru oameni alegerile anticipate nu sunt o variantă bună? Cred că înţeleg asta. Dar fiecare are optica sa geopolitică, interesul său mic. Bineînţeles că orice alianţă între formaţiunile învingătoare pare bizară, nefirească, ilogică. Numai că nici alegerile anticipate nu sunt o soluţie. Şi atunci ce-i de făcut?

Probabil, toţi aceşti învingători ar trebui să-şi mai potolească ambiţiile şi să identifice un liant pentru o minimă colaborare. Altfel spus, renunţi niţel la interesul tău de dragul interesului ţării. Sunt multe lucruri de făcut în ţara asta, lucruri concrete care ar putea să eclipseze pentru o vreme chestiunile geopolitice.

Se pare însă că învingătorii nu vor să găsească un numitor comun. De aceea, ne mişcăm cu paşi viforoşi spre alegeri anticipate. Va fi vesel, foarte vesel, stimaţi ascultători. Show-ul abia începe!

XS
SM
MD
LG