Linkuri accesibilitate

Statele Unite: politici globale, provocări regionale


Membrii în Congres și experți îndeamnă administrația Biden să investească mai multă atenție și resurse în America Latină, o regiune pe care o consideră neglijată.

Statele Unite: politici globale, provocări regionale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:55 0:00
Link direct

Lideri militari au avertizat, în repetate rânduri, că puteri ostile, cum sânt Rusia și China se grăbesc să umple ceea ce percep a fi vidul de putere creat ca urmare a faptului că Washingtonul a neglijat America Centrală și de Sud, în favoarea Orientului Mijlociu, o regiune îndepărtată geografic.

Acum, după asasinarea președintelui Republicii Haiti și tulburările sociale din Cuba au apărut indicii că regiunea are o politică tumultuoasă și poate prezenta serioase amenințări pentru securitarea americană. Administrația nu a trimis forțe așa cum autoritățile haitiene au solicitat, pentru securizarea situației și în ciuda sprijinului manifest pentru demonstranții din Cuba, politica lui Biden față de acea țară e încă neclară.

Lipsa de concentrare a Americii în propria emisferă a permis Rusiei și Chinei să sprijine regimuri anti-democratice, care provoacă conflicte și tulburări în întreaga regiune. Un exemplu este Venezuela. Senatorul republican Jim Inhofe și colegi ai săi au cerut în repetate rânduri investiții mai mari în Comandamentul Sudic al armatei americane pentru a contracara influența sporită economică și militară a Chinei și Rusiei.

Senatorul susține că amenințarea traficului cu droguri și arme, criza de imigrație ca și forme ale criminalității organizate prezintă tot atâtea amenințări pentru populația Americii. „Intervenții militare în Cuba sau Haiti ar fi erori uriașe” – susține Rebecca Bill Chavez, fostă oficialitatea în administrația Obama, care crede că Pentagonul trebuie să aloce resurse suplimentare pentru asistență umanitară și pentru situații de criză.

XS
SM
MD
LG