Linkuri accesibilitate

Statele Unite se redeschid pentru cei vaccinați anti-Covid


De la 8 noiembrie, Statele Unite vor permite accesul vizitatorilor străini vaccinați – a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz. Frontierele americane au fost închise pentru numeroase țări și categorii de vizitatori, din martie 2020, pe fondul pandemiei coronavirus.

Corespondența de la Washington
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Industrii din America și lideri din străinătate au făcut presiuni asupra administrației Biden să modifice politica, cel puțin în privința celor vaccinați. La începutul săptămânii, Washingtonul a anunțat deschiderea frontierelor terestre și maritime cu Canada și Mexic. Pentru canadieni una dintre întrebări – încă fără răspuns - este dacă Statele Unite recunosc și acceptă persoanele vaccinate cu vaccinuri diferite, o practică relativ comună în acea țară. Administrația americană va defini formularea ”vaccinare completă” până la data la care politica va fi modificată.

Vizitatorii internaționali vaccinați complet cu vaccinuri omologate de Statele Unire și Organizația Mondială a Sănătății vor putea intra in țară.

Jeff Zients care conduce grupul de lucru cu privire la pandemie din cadrul administrației americane a spus că vizitatori străini vor trebui să prezinte dovada vaccinării complete și un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Aceștia vor trebui să ofere și o adresă email și un număr de telefon, pentru a putea fi contactați. Cei autorizați să intre în Statele Unite nu vor fi supuși la carantine.

Cerințele sunt mai dure în cazul americanilor nevaccinați care se întorc în țară: aceștia trebuie să prezinte un test Covid negativ efectuat în ziua plecării și li se solicită un teste și după sosirea în America.

Liniile aeriene au salutat noile măsuri ale administrației, spunând că numărul de bilete de avion cumpărate a început de-acum să crească. Administrația urmează să vină cu clarificări în zilele următoare cu privire la aplicarea noilor măsuri.

XS
SM
MD
LG