Linkuri accesibilitate

Îi convine sărăcia statului moldovenesc?


„Trăind în R.Moldova aproape toată viaţa, îmi dau seama că prioritatea numărul unu a statului moldovenesc e grija pentru cinovnici.”

Zilele astea presa a scris din nou despre cinovnicii cu salarii astronomice, salarii de 70.000-80.000 de lei. Ce muncă uriaşă trebuie să facă zilnic aceşti funcţionari ca să merite asemenea salarii? Nu pot să-mi imaginez.

Statului îi convine sărăcia?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Aceste salarii, în Republica Moldova, în care o mulţime de vîrstnici primesc pensii de 1.500-2.000 de lei, mi se par o batjocură. Nu e normal să aibă funcţionarii asemenea salarii într-o ţară în care pensionarii mor de foame. Nu e normal, e un soi de decădere morală, dacă vreţi. Nu aşa ar trebui să fie utilizaţi banii contribuabililor. Chiar 70 de mii de lei trebuie să aibă unii funcţionari moldoveni? Un pic mai puţin nu e posibil? La urma urmei, nu trăim în Elveţia sau Danemarca.

Trăind în RM aproape toată viaţa, îmi dau seama că prioritatea numărul unu a statului moldovenesc e grija pentru cinovnici. Eradicarea sărăciei mi se pare un balon de săpun. Am impresia că statului moldovenesc îi convine să existe oameni săraci şi foarte săraci. Statului moldovenesc nu-i convin oamenii bogaţi şi independenţi. Omul sărac, plătit din bugetul public, depinde de politicianul sau cinovnicul moldovean şi poate fi lesne manipulat. E mai greu însă să manipulezi omul prosper. Şi dacă mai toţi cetăţenii moldoveni ar fi prosperi? Păi, influenţa demagogilor şi şmecheraşilor din culoarele puterii s-ar reduce drastic. De aceea, am convingerea că statului moldovenesc îi convine să existe o masă de oameni săraci.

Sunt foarte curios să văd ce va face în această direcţie noua putere care vrea să dezoligarhizeze ţara. Va păstra aceste salarii fabuloase ale cinovnicilor care sfidează bunul-simţ?

XS
SM
MD
LG