Linkuri accesibilitate

Trump avertizează Coreea de Nord: „foc și furie cum n-a mai văzut lumea”. Phenianul amenință să lovească insula americană Guam (VIDEO)


Avioane americane și sud-coreene, în apropierea bazei militare din Guam, 20 iunie 2017
Avioane americane și sud-coreene, în apropierea bazei militare din Guam, 20 iunie 2017

Presedintele Trump a avertizat Coreea de Nord sa nu mai ameninte Statele Unite, in caz contrar urmind a suferi consecinte foarte serioase. Care este raspunsul Phenianului?

Declaratiile presedintelui reflecta ingrijorarea administratiei americane cu privire la progresele realizate de Coreea de Nord in inarmarea nucleara ca si declaratiile provocatoare ale Phenianului, care par sa respinga ipoteza unor negocieri care sa puna capat programului nuclear.

Observatorii politici incearca sa interpreteze declaratiile presedintelui Trump, interpretarile fiind diferite. Cele mai multe voci spun ca mesajul a vizat Coreea de Nord, dar si China – in incercarea de a convinge Beijingul sa intreprinda ceva pentru a opri actiunile agresive ale Phenianului.

La putin timp dupa declaratiile lui Trump, Coreea de Nord a anuntat ca analizeaza cu atentie posibilitatea de a lansa un atac impotriva bazei militare americane din teritoriul Guam. Amenintarea a fost formulata prin intermediul presei oficiale de la Phenian. O oficialitate americana a spus: „Nu vom permite Coreei de Nord sa tina ostateci orase americane”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:37 0:00
Link direct

Coreea de Nord a avut cinci teste nucleare din 2006 incoace. Statele Unite cred ca Phenianul dispune de capabilitati de producere a focoaselor nucleare de dimensiuni suficient de mici pentru a fi instalate pe rachete balistice, desi pe de alta parte considera ca Phenianul mai are de depasit obstacoile tehnologice pentru a transforma aceste capabilitati in armament functional.

Presa de stat din Coreea de Nord formuleaza des amenintari, dar de obicei lipsesc detalii si nu se stie daca exista vreo legatura directa cu liderul nord coreean Kim Jong Un.

Armata nord-coreană amenință să lovească insula Guam
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:44 0:00

Ceea ce a ingrijorat in ultima vreme este programul de rachete balistice intercontinentale, in cadrul caruia au fost efectuate teste, care vizeaza teritoriul Americii. Experti americani nu cred ca Phenianul a testat daca focoasele miniaturizate pot rezista la reintrarea in atmosfera.

XS
SM
MD
LG