Linkuri accesibilitate

SUA: Democrații liberali retrag scrisoarea în care cer negocieri cu Rusia pentru încetarea războiului din Ucraina


Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska vorbește la o reuniune a camerelor reunite ale Congresului american, Washington, Statele Unite, 20 iulie 2022.

Aripa liberală din fracțiunea Partidului Democrat din Camera Reprezentanților a Congresului American și-a retras scrisoarea adresată Casei Albe în care îi cerea președintelui Joe Biden să negocieze direct cu Rusia încetarea războiului din Ucraina.

Reprezentanta așa-numitului „grup progresiv” Pramila Jayapal a explicat că scrisoarea, semnată de 30 de democrați, membri în Camera Reprezentanților, fusese scrisă cu luni în urmă, dar făcută publică pe 24 octombrie, din greșeala unor asistenți.

Jayapal a regretat mai ales faptul că publicarea scrisorii a amplificat declarația liderului minorității republicare din Cameră, Kevin McCarthy, care avertiza că republicanii „nu vor semna un cec în alb Ucrainei”, dacă preiau controlul vreunei camere din Congres după alegerile parțiale din noiembrie.

McCarthy argumenta că americanii, confruntați cu o inflație în creștere și scumpirea vieții, nu vor accepta ca banii publici să fie folosiți fără limite în străinătate.

XS
SM
MD
LG