Linkuri accesibilitate

SUA: dezbateri electorale amânate din cauza COVID-19


Campania electorala americana este influentata de COVID-19, la fel si dezbaterile care urmeaza sa aiba loc intre Donald Trump si Joseph Biden.

Prima dezbatere prezidentiala, programata la 29 septembrie, a fost mutata in orasul Cleveland, pe fondul temerilor legate de COVID19, co-organizatori fiind Universitatea Case Western Reserve si Spitalul din Cleveland, urmind sa aiba loc pe campusul comun al celor doua institutii. Asta dupa ce organizatorii intiali, Universitatea Notre Dame din South Bend, Indiana, si-a retras oferta de a gazdui, din cauza situatiei legate de virus.

In explicatia oferita, presedintele universitatii a scris ca reducerea numarului de studenti in campus anuleaza practic beneficiul pentru universitate, acela de a oferi studentilor posibilitatea sa participe la un eveniment politic major.

Avantajul celor din Cleveland este si ca, fiind vorba despre institutii medicale, ei pot intr-o mai mare masura sa vegheze ca dezbaterea si evenimentele legate de ea sa respecte regulile de sanatate publica.

Proceduri de reducere a riscului vor fi puse in aplicare, limitindu-se numarul celor aflati in sala, cu respectarea regulilor de distantare sociala. Cind evenimentul se apropie va fi luata o decizie daca la dezbatare sa participe public sau nu.

Este cea de-a doua dezbatere dintre cele trei programate, care este aminata. Cea de-a doua dezbatere, de la 15 octombrie, va avea loc acum la Miami, dupa ce luna trecuta Universitatea Michigan anuntase ca nu mai poate gazdui.

Conventiile nationale ale celor doua mari partide, din august, vor fi si ele in mare parte, virtuale. Cit despre campania propriu zisa, presedintele Trump a incercat reluarea mitingurilor electorale, dar criticile la adresa sa l-au facut sa renunte, cel putin deocamdata. Joseph Biden este prezent mai ales pe Internet, cu rare aparitii publice.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG