Linkuri accesibilitate

SUA: procurori din Manhattan ar putea iniția un proces penal împotriva firmei fostului președinte Donald Trump


Un avocat al firmei lui Donald Trump se așteaptă că procurori din Manhattan vor iniția un proces penal, împotriva organizației fostului președinte, poate chiar săptămâna viitoare. Acuzațiile sunt legate de o investigație a biroului Procurorului General din Manhattan, cu privire la activități de afaceri ale firmei, inclusiv beneficii pentru persoane cu funcții importante în organizația Trump. Procurorii s-au concentrat asupra a zeci de mii de dolari, plătiți unor lideri din organizație – cum este Allen Weisselberg – și dacă compania a raportat adecvat respectivele beneficii și a plătit taxele pe care le datora.

Avocații firmei lui Trump s-au întâlnit joi cu procurori. Se anticipează că firma lui Trump își va susține nevinovăția și va cere ca acest caz să fie închis, considerând alegațiile „revoltătoare”.

În New York Times se arată că orice inculpare va fi prima din investigația în curs de desfășurare, cu posibilitatea ca fostul președinte să fie nevoit să apere compania, pe care a creat-o și condus-o timp de decenii, împotriva unor acuzații de delicte penale.

Biroul procurorului general din Manhattan colaborează cu cel din New York, în timp ce acesta din urmă continuă o ancheta civilă, care poate rezulta în despăgubiri, plătite de firma lui Trump. Delictele penale pot antrena închisoare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG