Linkuri accesibilitate

SUA: prognoze sumbre cu privire la coronavirus


HEALTH-CORONAVIRUS/USA
HEALTH-CORONAVIRUS/USA

Prognozele cu privire la coronavirus în America sunt sumbre. Centrul pentru Controlul Îmbolnăvirilor crede că, în Statele Unite, numărul cazurilor va crește cu 55% ajungând la 1,3 milioane până la Crăciun și că decesele vor crește până la începutul lui ianuarie cu 73% până la nivelul de 15.600 pe săptămână.

Până acum, varianta Omicron a virusului a fost detectată de 241 de ori în 37 de state, dar este în accelerată răspândire. Ea reprezintă circa 3% dintre cazuri, o creștere de șapte ori de săptămâna trecută încoace, nivelul fiind însă de 13% în statele New York și New Jersey.

Se anticipează că cifrele vor crește considerabil după ce în Marea Britanie s-a stabilit un record zilnic cu 78.610 cazuri, dintre care 10.000 – Omicron.

Toate cazurile de la Cornell sunt persoane vaccinate...

Una dintre creșterile semnificative săptămâna asta a fost la universitățile Cornell și Ithaca unde mutația a avut 930 de cazuri. Toate cazurile de la Cornell sunt persoane vaccinate și unele au avut și cea de-a treia doză de întărire a imunității.

Experții americani anticipează o explozie a numărului de cazuri imediat după sărbători, cam la două săptămâni după vârful epidemiologic din Marea Britanie. În acest context se arată că este extrem de important ca cei vaccinați să aibă și o doză de întărire pentru a preîntâmpina cazuri grave.

Chiar dacă datele din Republica Sud Africană și Europa arată că această mutație a virusului ar putea fi mai blândă, există tragice dovezi că poate totuși ucide. O altă temere este că tratamente de succes de până acum ar putea fi mai puțin eficace împotriva Omicron, cifrele arătând de exemplu că vaccinul J&J nu e eficace împotriva acestei mutații.

XS
SM
MD
LG