Linkuri accesibilitate

SUA: relansarea economiei devine centrul strategiei de luptă cu pandemia de coronavirus


Președintele american Donald Trump în discuție cu presa, 5 mai 2020.
Președintele american Donald Trump în discuție cu presa, 5 mai 2020.

Strategia administrației americane, în raport cu pandemia de coronavirus, se schimbă: accentul se mută pe redeschiderea economiei.

Vice-președintele american Mike Pence a declarat că administrația Trump intenționează să desființeze grupul de lucru, creat în legătură cu pandemia de coronavirus.

Corespondență de la Washington: vicepreședintele Mike Pence
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00
Link direct

Vice-președintele Pence a spus că se poartă discuții preliminarii vizând deființarea grupului de lucru, de la Casa Alba, pentru coronavirus, pe care-l conduce, la începutul lunii iunie. Grupul de lucru a fost creat în luna ianuarie, pentru a răspunde la ceea ce avea să devină o pandemie. New York Times a relatat că nu este clar dacă grupul va fi înlocuit cu un altul, asta în ciuda faptului că prognozele actuale arată că numărul de cazuri și de decese va crește simțitor.

Președintele Trump a înterupt conferințele de presă zilnice, după ce sondaje de opinie au arătat că popularitatea sa are de suferit. Experții medicali din grupul de lucru, Deborah Birx și Anthony Fauci s-au văzut nevoiți în repetate rânduri să îl contrazică pe Trump, atunci când acesta a făcut afirmații hazardate, certate cu știința.

Pence a spus că actualele consultări vizează mutarea procesului de la grupul de lucru, către agențiile guvernamentale obișnuite. El a spus că aceste decizii iau în considerare „enormele progrese realizate în țară”. Asta în condițiile în care un recent model confirmat de Centrul pentru controlul bolilor arată că Statele Unite nu au depășit nici pe de parte momentele critice, cifra cazurilor de contaminare si a deceselor urmând să continue să crească, pe măsură ce numeroase state ridică restricțiile.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a spus că relatările din care rezultă că administrația nu va mai include experți în medicină sunt false.

Accentul urmează să cadă pe găsirea unui vaccin, tratamente, teste și pe redeschiderea economiei. Statele Unite au în prezent 1,2 milioane de cazuri confirmate si peste 70 de mii de victim ca urmare a pandemiei de Covid-19.

XS
SM
MD
LG