Linkuri accesibilitate

SUA: un vaccin pentru orice adult până în iunie


Drive-in - vaccinare a masă în Inglewood, statul California, aprilie 2021.
Drive-in - vaccinare a masă în Inglewood, statul California, aprilie 2021.
Corespondență de la Washington
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00
Link direct

În Statele Unite, regulile cu privire la ceea ce pot face persoanele vaccinate împotriva Covid-19 evoluează pe masură ce campania de vaccinare avansează. Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor spune acum că cei vaccinați pot să nu mai poarte mască în aer liber.

Firește că în țară, în diverse state, măsura în care aceste sfaturi sunt respectate variază. În paralel, după un început ezitant, vaccinările avansează – 29% dintre americani au primit doze complete de vaccin și 42% - prima doză.

Vestea bună recentă a fost că Uniunea Europeana pe ansamblu ar putea permite accesul americanilor vaccinați, în vară – unele țări între care Grecia și Croația făcând-o de acum. În 15 state, guvernatorii nu au reintrodus purtarea obligatorie a măștilor după ce dispozițiile anterioare expiraseră. Persoanele vaccinate pot să nu poarte mască – sfătuiește agenția federală – când fac exercitii fizice, când se află alături de alte persoane – vaccinate sau nu – în număr relativ redus și când merg la restaurante în aer liber. Rămân în vigoare solicitarile de a purta mască în interior, în clădiri publice, la manifestări în aer liber cu largă participare, în spații cum sunt frizerii sau săli de cinema, în incinte religioase la capacitate maximă sau când vizitează centre comerciale sau muzee.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că nu poate evalua cu precizie gradul de risc de contaminare în diverse situatii și că de aceea, persoanele implicate trebuie să judece circumstanțele în care se află și să nu se supună unui risc, ei, apropiații lor sau comunitatea din care fac parte. Aceste sfaturi de sănătate publică vor fi incluse în urmatoarele zile și în intervenții ale președintelui Biden.

Rezolvarea crizei de sănătate este esențială pentru redresarea economică pe care șeful statului o are în vedere.

Locuitorii din Bălți, despre serurile anti-Covid 19 și vaccinare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:50 0:00

Statele Unite beneficiază de suficiente doze de vaccin pentru a oferi un vaccin întregii populații adulte până la mijlocul lui iunie, singurul obstacol în calea redresării fiind scepticismul cu privire la vaccinuri, care se mai manifestă la circa 40% din americani. America a început de-acum să ofere surplus de vaccinuri unor țări care au mare nevoie, inclusiv ajutoare oferite Indiei și Braziliei, unele dintre cele mai afectate state.

XS
SM
MD
LG