Linkuri accesibilitate

„Sunt Bine” - un podcast despre problemele psihice ia premiul de jurnalism al anului


Podcastul „Sunt Bine”, episodul 4. Gazdele acestui nou podcat, Natalia Sergheev si Victoria Colesnic au câștigat premiul pentru jurnalism al CJI & Comitetul pentru Libertatea Presei, 23 decembrie 2020

Nu foarte multă lume se încumetă să vorbească deschis, în public, despre probleme psihice. Doua tinere jurnaliste au dat o formă modernă unei discuții vechi si complicate și au produs un podcast: Sunt Bine.

Victoria Colesnic și Natalia Sergheev.
Victoria Colesnic și Natalia Sergheev.

„Sunt Bineun podcast nou despre sănătatea mintală și multe din tabuurile legate de problemele psihice, le-a adus anul acesta jurnalistelor Natalia Sergheev si Victoria Colesnic – ambele colaboratoare ale Europei Liberepremiul Jurnalistul anului 2020 (la categoria podcast/reportaj audio), decernat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) din R. Moldova și Comitetul pentru Libertatea Presei . Într-o ceremonie mai puțin festivă poate, pe 23 decembrie, desfășurată online din cauza pandemiei de coronavirus, premiul le-a fost decernat pentru că „podcastul a adus la microfon oameni care vorbesc despre frici, demență, depresii sau tulburări de personalitate, lucruri despre care până acum s-a vorbit cu timiditate sau care au fost ignorate în societatea noastră.”

Puteți asculta aici unul din episoadele cele mai populare ale podcast-ului „Sunt Bine”, ajuns între timp la al 9-lea episod al primului sezon.

„De ce ne este frică?” sau discuția ca terapie.

„De ce ne este frică?”, episodul 4 din podcastul „Sunt Bine”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:30:31 0:00

Natalia și Victoria sunt gazdele podcast-ului dar echipa de producție mai include colaboratori ai redacției Europei Libere de la Chișinău: Alexandru Ianciu, inginer de sunet, Iulia Mihailova, traducătoare și editoare de texte în limba rusă și Alina Țurcanu, redactor-stilizator.

Podcastul „Sunt Bine” este realizat cu sprijinul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și implementat de Rețeaua de tineri educatori Egal la Egal.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG