Linkuri accesibilitate

Tăcerea de aur a mieilor jupuiți


Vasile Botnaru în studioul Europei Libere la Chișinău

Un minut electoral despre... drumurile Moldovei.

Drumuri bune nu înseamnă drumuri foarte bune. Asta nu înțeleg acei care sar la beregata guvernării nemulțumiți că se jupoaie asfaltul ca pielea de pe cârlan. Drumuri foarte bune sunt cele din Germania, din Franța, sau din Irlanda. La o azvârlitură de băț, în Moldova de dincolo de Prut, putem vedea ce înseamnă drumuri adevărate, de la foarte bune până la excelente. Cu borduri, podețe, uluce pentru acumularea apei de ploaie,cu baraje de protecție a pietonilor de-a lungul trotuarelor, cu marcaje, limitatoare de viteză, semafoare.

Pe drumul Sărațeni - Soroca, construit pe baza programului „Millennium Challenge”
Pe drumul Sărațeni - Soroca, construit pe baza programului „Millennium Challenge”

La o adică, există și în Republica Moldova un drum bun, cel care duce spre Soroca. Are însă un cusur - e construit din bani acordați de guvernul SUA, deci nu poate fi trecut la capitolul Vorbe&Fapte. Moldovei de dincoace de Prut i se cuvin deocamdată doar drumuri bune. După sac și cârpală. Adică bunicele. Cu porțiuni de asfalt belit, învălurat pe alocuri, cu daiboje în loc de borduri și uluce, dar oricum mai arătoase decât cele acoperite cu moloz fleșcăit, nu-i așa?

Un minut cu Vasile Botnaru
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct

Și dacă ditamai autobuzul cu trandafiri circulă pe ele, fără ca pasagerii să-și verse cafeaua peste costumele lor de orășeni porniți la muls gâște, de ce, mă-rojel-neavoastre, ar face nazuri țăranii? Și nu mai insistați atâta, stimați colegi proteviști, să vă ia și pe voi cu autobuzul extraterestru! Că doar nu vă imaginați să vă îngăduie ditamai șeful partidului* să-l chinuiți cu întrebări în propria-i fortăreață. Doar Voronin își permitea asemenea gesturi libertine la începuturile carierei sale prezidențiale.** Și unde a ajuns ?

*Se pare că nici nu mai circulă împreună cu ortacii. A fost o dată, când s-a filmat spotul partinic. După asta nu mai apare în transmisiunile reportericești ale lui Andrian Candu&Sergiu Sârbu

**Liderul comunist obișnuia offline-uri la altitudinea de 10 km, în avioane de cursă, cu jurnaliști de toate culorile, dar mai ales cu cei din tabere ideologice adverse PCRM-ului, invitați să-l însoțească în vizite oficiale. Nu și atunci când pleca la odihnă la Karlovy Vary

Harta circumscripțiilor

Moldova - Alegeri 2019 harta electorala
Moldova - Alegeri 2019 harta electorala

XS
SM
MD
LG