Linkuri accesibilitate

Taximetristul de la miezul nopţii


Realitatea moldovenească poate concura cea mai bizară ficţiune

Lucrurile pe care le spun aici, în cadrul acestei rubrici, nu sunt luate din altă galaxie, ci desprinse din realitatea searbădă a Republicii Moldova. Spun asta pentru cei care, poate, mai au nişte dubii şi cărora li se pare că tabletele mele frizează ficţiunea. Să fie clar: realitatea moldovenească poate concura cea mai bizară ficţiune.

O studentă din Chişinău, după o întîlnire mai lungă cu colegii, a chemat un taxi pe la miezul nopţii ca să meargă acasă. I s-a spus, la telefon, că drumul pînă acasă o va costa 60 de lei. A venit un taxi apoi şi a luat-o. Cînd au ajuns la casa studentei, aceasta i-a dat taximetristului o bancnotă de 100 de lei. Şoferul ursuz i-a dat rest însă numai 20 de lei, spunînd că nu are mărunţiş. Fata a ezitat cîteva clipe. I se spusese că va trebui să plătească 60 de lei, nu 80. La un moment dat, taximetristul ursuz se întoarse spre ea şi-i zise: „Hai, pişc-o, că ne prinde dimineaţa!” Şi fata a plecat imediat, speriată, plătind 80 de lei în loc de 60. Era noapte şi cine ştie ce gînduri îi mai treceau acelui taximetrist prin minte! Noaptea în RM e plină de pericole!

Frumoşi taximetrişti are compania aceea de taxi, nu? Unul Dumnezeu ştie cum şi unde îi găseşte. Nu vă spun deocamdată ce companie e, căci vreau să le telefonez şi să le cer o explicaţie. Sunt convins că va fi o discuţie interesantă, folositoare pentru interlocutori.

XS
SM
MD
LG