Linkuri accesibilitate

Teritoriile vaccinaţilor


Teritoriile vaccinaţilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link direct

O ştire care ar trebui şi pe noi să ne intereseze. În locurile publice din Moscova ar putea să apară zone speciale pentru cei vaccinaţi împotriva coronavirusului. Declaraţia aparţine edilului moscovit Evgheni Dancikov, care e citat de Interfax. Dancikov a precizat că subiectul a fost luat în discuţie la o întâlnire a primarului Sobeanin cu reprezentanţii restaurantelor.

“Şi ce treabă avem noi cu Moscova? Moscova e departe!”, ar putea să-mi spună unii. Ei bine, Moscova nu e chiar atât de departe, avem şi suficienţi concetăţeni care se uită în gura Moscovei, iar cel mai important e altceva. Mulţi moldoveni nu vor să se vaccineze, iar vaccinarea, în ciuda maratoanelor zgomotoase, decurge lent. E o cale lungă până la imunizarea unei jumătăţi din populaţie. Prin urmare, nu e exclus să apară şi în RM ideea asta cu zone speciale pentru cei vaccinaţi, zone în care ei se vor putea plimba nestingheriţi, fără măşti, fără riscul de a se ciocni de un om nevaccinat.

E un soi de discriminare asta? Mi-e greu să spun. Poate e, poate nu e. Dar cei care nu vor ostentativ să se vaccineze, deşi sănătatea le permite asta, îşi asumă nişte riscuri, mari riscuri. Dacă nu au înţeles asta până acum, ar trebui să înţeleagă de acum încolo. Spaţiul lor de manevră poate fi limitat drastic. Cam spre asta mergem…

XS
SM
MD
LG