Linkuri accesibilitate

TikTok, la judecată | Va fi interzisă rețeaua de socializare în Statele Unite?


Președintele TikTok, Zi Chew, audiat în legătură cu practicile platformei privind confidențialitatea consumatorilor și securitatea datelor și impactul asupra copiilor
Președintele TikTok, Zi Chew, audiat în legătură cu practicile platformei privind confidențialitatea consumatorilor și securitatea datelor și impactul asupra copiilor

Ieri a venit rândul președintelui firmei TikTok, Zi Chew să depună mărturie la Congres, Comisia pentru Energie și Comerț.

Temele au fost legăturile TikTok cu regimul chinez, practicile cu privire la informațiile la care are acces și efectele negative asupra copiilor.

TikTok la judecată | Va fi interzisă rețeaua de socializare în Statele Unite?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

Analiști apreciază că unele dintre răspunsurile lui Zi Chew ar putea antrena interzicerea rețelei de socializare, chiar dacă administrația Biden preferă să forțeze vânzarea acesteia de către compania ByteDance. „Dacă această comisie are câștig de cauză timpul rețelei TikTok a trecut” - a spus deputatul Randy Wever, un republican, dar ambele partide privesc cu suspiciune platforma.

Cele mai tăioase întrebări au fost cu privire la raporturile cu Partidul Comunist Chinez. Chew a spus că nu are nici o dovadă că guvernul chinez are acces la informații de la rețeaua TikTok. ”Nu ne-au cerut niciodată și nou nu am oferit” – a arătat președintele firmei. Deputata democrată Anna Eshoo s-a arătat neîncrezătoare.

Întrebat despre o relatare din revista Forbes că Byte Dance ar plănui să folosească TikTok pentru a spiona americani, Chew i-a spus deputatului republican Neal Dunn „Nu cred că spionaj este o descriere adecvată”. Întrebat de către deputata Debbie Lesko dacă guvernul chinez persecută minoritatea musulmană a uighurilor, Chew a refuzat să ofere un răspuns precis, adăugând că a venit să vorbească despre TikTok.

Comisia speciala a Camerei cu privire la China a organizat o audiere cu privire la persecuțiile la care sunt supuși uighurii în China cu martori care s-au aflat în tabere de „reeducare” chineze care joacă – în viziunea administrației americane – un rol central în campania de genocid.

Armata de lobbyiști angajată de TikTok – inclusiv persoane apropiate de președintele Camerei, Kevin McCarthy, nu pare să fi schimbat pozițiilor multor membrii cu privire la rețea. McCarthy a spus că este de acord ca Congresul să interzică TikTok, argumentând că audierea a dat la iveala îngrijorare bipartizană.

XS
SM
MD
LG