Linkuri accesibilitate

Timp puțin, respect intact


Cea mai lungă perioadă de interimat și negocieri cunoscută în Marea Britanie a atins patru zile.

După alegeri, nimic. Pentru mai toate statele europene, alcătuirea unui guvern a devenit o chestiune de artizanat interminabil. Există o excepție, dar ea pare, azi, o aberație.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

Guvernele britanice se formează aproape instantaneu și dau, din acest motiv, impresia unei robotici neserioase. Noul Guvern Johnson format miercuri a cerut mai putin de 6 ore.

Cea mai lungă perioadă de interimat și negocieri cunoscută în Marea Britanie - și adesea luată în rîs de comenatorii locali - a atins patru zile.

Tradiția europeană e diferită, ca de la cer la deșert. Negocierile se transformă în negocieri despre negocieri și pot duce la situația Belgia 2010. Atunci, a fost nevoie de un an fără trei zile pentru ca alchimiștii de partid să încleieze un guvern.

Germania a aderat la același club și consideră normală o tranziție de 5-6 luni - prezentată drept semn de maturitate. Diferențele vin din sistemele distincte de vot, dar și dintr-o obligație sau, dacă vreți, o superstiție foarte vie în Marea Britanie: respectul față de alegători.

Previous Next

XS
SM
MD
LG