Linkuri accesibilitate

Tineri şi… corupţi!


Tineri și ...corupți
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

Cred că toată lumea a văzut imaginile cu poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Chişinău care luau mită de la călătorii cu certificate false de vaccinare. Nişte poliţişti rapaci-şmecheri care făceau bani cu toptanul. Mai mult decât dorinţa lor arzătoare de a se îmbogăţi ilegal, m-a mirat vârsta acelor poliţişti. Erau foarte tineri şi deja… păreau nişte rechini ai corupţiei. M-a dezgustat felul în care vorbeau ei cu oamenii, maniera în care îi intimidau, dar şi setea cu care numărau banii extorcaţi. Ce viitor vom avea cu asemenea tineri?

Se vede că „vremurile bune” ale noilor conducători nu „s-au pornit” încă, dacă în instituţiile statului mai avem asemenea indivizi. Păi, cu puţin timp în urmă i-am văzut pe Ghena şi Vitea dintr-o altă instituţie, care încasau ilegal sute de euro de la clienţi. Se pare că aici corupţia e un stil de viaţă, iar tinerii corupţi din Aeroport şi duetul Ghena şi Vitea sunt doar partea minusculă a icebergului corupţiei care ni se arată. Câţi asemenea indivizi corupţi mai există oare în alte instituţii ale statului? Ce facem mai departe? Noii conducători au promis în campania electorală că vor anihila corupţia. Cum anume vor s-o facă?

Mai departe aş vrea să reţinem comportamentul revoltător şi periculos al concetăţenilor noştri care intrau cu uşurinţă în hora corupţiei şi care le dădeau bani poliţiştilor corupţi. Aceşti concetăţeni cu certificate de vaccinare false nu doar că alimentau buzunarele corupţilor, ci şi puneau în pericol sănătatea altor pasageri. Cum anume vor fi pedepsiţi moldovenii cu certificate false care le dădeau mită poliţiştilor? De-a dreptul grotesc-penibil a fost momentul în care o doamnă cu certificat fals, pentru a se simţi chipurile mai bine, i-a mai vârât o bancnotă suplimentară în mână poliţistului.

După atâtea episoade ale corupţiei, rămâne numai o singură întrebare: cine şi cum mai poate eradica acest stil de viaţă al moldovenilor?

XS
SM
MD
LG