Linkuri accesibilitate

Tiraspolul spune că serviciile secrete ucrainene ar recruta locuitori din stânga Nistrului


Intrarea în Tiraspol, regiunea transnistreană, 2021
Intrarea în Tiraspol, regiunea transnistreană, 2021

Presa afiliată autorităților din regiunea transnistreană scrie că Serviciul de Securitate al Ucrainei ar recruta locuitori din stânga Nistrului. Biroul politici reintegrare de la Chișinău afirmă că Tiraspolul promovează astfel de mesaje pentru a induce panică în rândul cetățenilor.

„În ultima vreme, au fost tot mai multe semnale alarmante legate de încercările serviciilor speciale ucrainene de a recruta transnistreni”, scrie agenția de presă „oficială” din republica nerecunoscută, novostipmr.com.

Potrivit sursei, locuitori ai regiunii s-au adresat așa-numitului minister al securității de stat (MGB) din regiune.

Postul de televiziune „Pervîi Pridenstrovskii” a difuzat un documentar în care un presupus locuitor al regiunii relatează cum ar fi fost recrutat. Discuția ar fi avut loc la un punct de trecere a frontierei cu Ucraina.

MGB afirmă că serviciile speciale ucrainene ar fi interesate cel mai mult de „informații de natură militară și socio-politică din Transnistria”.

În replică, Biroul politici de reintegrare de la Chișinău spune că, în acest fel, autoritățile din stânga Nistrului aprofundează cenzura informațională din regiune.

„Declarațiile sunt premeditate de a induce mai multă panică în rândul cetățenilor, din perspectiva promovării așa-numitei strategii abuzive de combatere a extremismului, sub acoperământul căreia, așa-zisele structuri de forță de la Tiraspol persecută și privează ilegal de libertate cetățenii”, se spune într-un comentariu al Biroului oferit Europei Libere.

XS
SM
MD
LG