Linkuri accesibilitate

Totul pentru educație! (COMICS „Cuibușor de nebunii” nr.1)


Andreeana Borsh, psihoterapeut & mindsetist, recomandă „soluția Leancă” elitelor îngrijorate că pot rămâne fără liceul Orizont.
Andreeana Borsh, psihoterapeut & mindsetist, recomandă „soluția Leancă” elitelor îngrijorate că pot rămâne fără liceul Orizont.

Familia Politigraf, a Europei Libere, a mai făcut un pui satiric: comicsul, sau benzile desenate „Cuibușor de nebunii”.

„Cuibușor de nebunii” este jurnalul Andreeanei Borsh, psihoterapeută și mindsetistă care a făcut mai întâi carieră în occident, după care s-a întors în R. Moldova ca să se ocupe de nervii națiunii.

Primul număr este consacrat părinților moldoveni care încearcă cu eforturi supraomenești, adesea în marginea legalității, să-și trimită odraslele cât mai aproape de izvorul primordial al înțelepciunii, la licee și universități occidentale de prestigiu.

Părintele derutat, inclusiv din cauza reprimării liceelor „Orizont”, va găsi la Andreeana o vorbă bună și un sfat de neprețuit, inspirat, de fapt, de alți părinți, mai șmecheri și mai iuți: aceia care au înțeles rapid nu doar unde trebuie trimis copilul, ci și pe banii cui.

„Cuibușor de nebunii” completează celelalte produse ale rubricii Politigraf - filmulețele Politigraf video și podcastul Politigraf audio - care dau la iveală, fiecare în felul său, dedesubturile politicii și vieții sociale moldovene. Comicsul apare lunar pe paginile Politigrafului și Europei Libere de pe Facebook, pe site-ul nostru, www.europalibera.org/politigraf și pe o pagină dedicată de Instagram.

P.S. Orice asemănare cu realitatea este doar în mintea Dvs.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG