Linkuri accesibilitate

Traficul pe podul Crimeea a fost oprit din cauza unei explozii


Podul Crimeea leagă Rusia continentală de peninsula peste strâmtoarea Kerci. (foto arhivă)
Podul Crimeea leagă Rusia continentală de peninsula peste strâmtoarea Kerci. (foto arhivă)

Traficul pe podul din Crimeea a fost întrerupt în dimineața zilei de 17 iulie din cauza unei explozii.

Mai multe canale Telegram susțin că structura de rezistență a podului ar fi fost compromisă, dar Ministerul Transporturilor al Federației Ruse susține că doar carosabilul este avariat.

„Autoritățile” Crimeei anexate au recomandat „alegerea unei rute terestre alternative prin noile regiuni” (se referă la noile regiuni anexate).

Oprirea traficului pe podul din Crimeea din cauza unei „urgențe” a fost anunțată de „șeful” Crimeei anexate, Serghei Aksionov, dimineața devreme pe 17 iulie.

„A fost o urgență în zona celui de-al 145-lea punct de susținere din teritoriul Krasnodar. Forțele de ordine și toate serviciile responsabile sunt funcționale”, scrie el pe canalul său Telegram.

„Șeful” regiunii Temriuk, Fiodor Babenkov, a declarat că și serviciul de feribot a fost suspendat. Potrivit sediului operațional al Teritoriului Krasnodar, ambuteiajul de la intrarea în pod s-a întins pe aproximativ trei kilometri.

După cum se precizează în comunicatul Ministerului Transporturilor al Rusiei, în partea Crimeei există avarii la carosabil pe travele podului. „Structurile tronsoanelor sunt pe suporții lor”, a spus departamentul pe un canal Telegram.

„Autoritățile” peninsulei anexate nu au dezvăluit încă detalii referitoare la acest incident. Ministerul Transporturilor nu a confirmat informațiile din presă despre deteriorarea pilonilor podului. Despre prăbușirea traveelor podului a informat canalul Baza de pe Telegram.

Aksionov, „șeful” Crimeei anexate, și Ministerul Transporturilor le-au cerut locuitorilor și turiștilor din peninsulă să folosească o rută alternativă terestră prin regiunile ocupate ale Ucrainei „în scopuri de securitate”.

Potrivit „autorităților” peninsulei anexate, punctele de control Armiansk, Djankoi și Perekop funcționează ca de obicei.

Canalele rusești Telegram Baza și 112 scriu, citând surse, că un cuplu soț și soție, în vârstă de 40 și 36 de ani, rezidenți în regiunea Belgorod, au murit în incident. Fiica lor în vârstă de 14 ani a supraviețuit, dar a fost grav rănită și internată la spital.

Anterior, utilizatorii rețelelor de socializare au postat un videoclip cu o mașină distrusă pe un pod cu cadavre înăuntru și o fată pe jumătate ieșită prin parbriz. Ce s-a întâmplat exact cu această mașină nu este clar din videoclip.

Ulterior, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a confirmat informațiile despre moartea unui cuplu și spitalizarea fiicei lor.

„Autoritățile” Crimeei și Sevastopolului anexate au exclus posibilitatea ca regiuinea să sufere din cauza lipsei de combustibil și alimente. Mihail Razvojaev i-a îndemnat pe locuitorii orașului să nu încerce să se aprovizioneze cu combustibil: este suficient combustibil în oraș, după cum îi asigură el.

Partea ucraineană a declarat că informațiile despre exploziile de pe podul din Crimeea ar putea fi o provocare a Rusiei.

XS
SM
MD
LG