Linkuri accesibilitate

Transport public modernizat la Edineț | Polița de asigurare medicală pentru 2024 - la același preț ca și în 2023


Transportul public din municipiului Edineț a fost suplinit cu opt autobuze.
Transportul public din municipiului Edineț a fost suplinit cu opt autobuze.

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

  • Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în valoare monetară ar urma să se mențină la nivelul anului 2023 și să constituie 12 636 de lei. Prima de asigurare medicală obligatorie în formă procentuală din salariu şi din alte recompense urmează a fi păstrată la nivel de 9%. Prevederile se conțin în proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2024, votat în prima lectură de Parlament, transmite IPN.
  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, i-a conferit ministrei Justiției din Republica Moldova, Veronicăi Mihailov-Moraru, titlul onorific de „Campion Anticorupție”, scrie NewsMaker.md. Distincția i-a fost conferită pentru „angajamentul neînfricat de a promova statul de drept și implementarea reformelor în sistemul de justiție din Republica Moldova”. Blinken a lansat evenimentul în februarie 2021 pentru a „demonstra angajamentul administrației Biden de a lupta împotriva corupției”. Până în prezent, 32 de persoane au fost distinse cu acest titlu.
  • Transportul public din municipiului Edineț a fost suplinit cu opt autobuze, cu acces pentru persoane cu nevoi speciale, iar călătorii au la dispoziție trei modalități de achitare: card bancar, card special dezvoltat sau numerar, informează Ziarul de Gardă. Municipalitatea va beneficia și de un sistem pentru gestionarea transportului, care prevede monitorizare cu GPS, un punct de comandă cu echipament specializat.
  • Nord News notează că la 7 decembrie, Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), prezidată de șefa statului, Maia Sandu, a aprobat un Plan pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice (Plan de deoligarhizare), care face parte din cele 9 recomandări ale Comisiei Europene. Cei prezenți au discutat și care sunt următorii pași pentru îndeplinirea completă a tuturor recomandărilor executivului UE.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook este popular un video al unui internaut, preluat de N4, despre ninsoarea de la Căușeni, din cauza căreia mai multe camioane s-au blocat, iar autoritățile nu au intervenit pentru a curăța drumurile.
  • Pe Instagram s-a bucurat de atenția internauților o galerie postată de Nokta.md cu fotografii din Ceadîr-Lunga, unde a nins generos a doua oară în ultimele două săptămâni.
XS
SM
MD
LG