Linkuri accesibilitate

Tribunalul de la Haga îi mai oferă o șansă Rusiei să-și prezinte argumentele


Curtea Internațională de Justiție a declarat că se va pronunța „cât mai curând posibil” după încheierea audierilor asupra petiției Ucrainei împotriva Rusiei, care a boicotat ședința instanței de la Haga.

Tribunalul ONU a audiat argumentele Ucrainei și a programat o nouă ședință marți, 8 martie, pentru a oferi Rusiei șansa de a-și prezenta poziția.

Ucraina solicită Curții de la Haga să oblice Rusia să „suspende imediat operațiunile militare” lansate de Moscova pe 24 februarie „care au ca scop și obiectiv declarat prevenirea și pedepsirea unui presupus genocid” în regiunile estice Luhansk și Donețk, unde separatiștii susținuți de Rusia se luptă cu forțele guvernamentale ucrainene din 2014.

Kievul califică afirmațiile liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, drept un pretext inventat pentru invazia rusă din Ucraina.

„Faptul că locurile Rusiei (la tribunalul de la Haga) sunt goale vorbește cu voce tare. Ei nu sunt aici, în această instanță de judecată, sunt pe un câmp de luptă, purtând un război agresiv împotriva țării mele”, a declarat emisarul ucrainean Anton Korinevici.

XS
SM
MD
LG