Linkuri accesibilitate

Tu ai un salariu de 12 mii de lei?


La un protest pentru mărirea salariilor

Un moldovean, pentru a supravieţui în ţara lui frumoasă, are nevoie de cel puţin 12 mii de lei pe lună.

Zilele astea Fundaţia Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova ne-a explicat că un moldovean, pentru a supravieţui în ţara lui frumoasă, are nevoie de cel puţin 12 mii de lei pe lună. E o cifră muuuuult mai mare decît minimul de existenţă lunar calculat de Biroul Naţional de Statistică. De șase ori mai mare.

Tu ai un salariu de 12 mii de lei?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct


Nu ştiu dacă informaţia Fundaţiei e o mare revelaţie pentru cetăţeni. Parcă noi, cetăţenii, nu ştim de cîţi bani e nevoie pentru alimente, facturi, îmbrăcăminte, sănătate şi educaţie? De odihnă nici nu mai pomenesc. Cine are datorii sau credite a şi uitat, cred, ce e odihna la mare sau la munte. Eu unul nici nu mai ţin minte cînd am fost ultima dată la mare. Probabil, în 1998, acum 20 de ani.

Da, e nevoie de 12 mii de lei pe lună, de cel puţin 12 mii de lei, aş zice eu. Dar toată lumea are oare asemenea salarii? De pensii ce să mai spunem? Ce face un bătrîn la ţară cu o pensie de 1500 de lei? E adevărat că pensiile judecătorilor sunt comparabile cu cifra anunţată de Fundaţie, dar alte pensii cum sunt? Lamentabile, fireşte. O sumedenie de pensionari au de parcurs ani-lumină pînă la pensiile mirifice ale judecătorilor.

Toate frămîntările politicienilor autohtoni de la 1991 încoace pot fi reduse la acest rezultat modest, insipid: pensii de 1500-2000 de lei. Am muncit zi şi noapte în zadar. N-am reuşit să ieşim din mizerie. Nu am putut să le asigurăm oamenilor venituri decente. Nu le putem da salarii de 12 mii de lei. Îi chemăm în schimb de fiecare dată la alegeri, să voteze pentru un viitor luminos.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG