Linkuri accesibilitate

Turiștii români și bulgari iau cu asalt Grecia


Turiști în Grecia
Turiști în Grecia

Turiștii bulgari și români care se duc la plajele din Grecia prin punctul de frontieră Kulata-Promahon, așteaptă în medie patru ore.

Cozi kilometrice de automobile cu turiști au blocat practic principalele două puncte la frontieră bulgaro-elenă. Traficul este cu 25% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Jurnal de corespondent: Petio Petkov (Sofia)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:50 0:00
Link direct

Turiștii bulgari și români care se duc la plajele din Grecia prin punctul de frontieră Kulata-Promahon unde funcționează trei ghișee în direcția sud așteaptă în medie patru ore. Prin punctul de frontieră trec zilnic până la 10 000 de automobile.

În ultimele cinci zile cozile la prânz depășesc 2 km. Aproape identică este situația la punctul Makaza – Evbeia, preferat de turiștii bulgari, români și din fostele republici sovietice care merg pe ruta Russe- Veliko Tțrnovo-Kărdjali spre Tracia Elenă, Kavala și insula Tasos. La celelalte patru puncte la frontiera bulgaro-elenă sutuația este normală.

La Kulata-Promahon așteaptă ore în șir și zeci de autobuze cu turiști organizați. Agenția cross.bg caracterizează situația călătorilor drept un adevărat infern în condițiile în care temperatura aerului depășește 35 de grade.

Poliția bulgară de frontieră a explicat problemele prin faptul că fața de aceiași perioada a anului trecut traficul este mai mare cu 25%.

„În medie verificarea documentelor unui autoturism durează 30 de secunde. Mulți călători însă nu pregătesc dinăinte cărțile de identitate și documentele copiilor”, a declarat directorul Poliției de frontieră Svetlan Kicikov. El a respins speculațiile că autoritățile bulgare încearcă să-i descurajeze pe turiștii care au ales Grecia.

Poliția aplică un regim rapid de control în cazul cetățenilor Uniunii Europene, a spus Kicikov.

Tot mai mulți turiști bulgari își petrec vacanța pe plajele elene. Mii de cetățemi ai orașelor Sofia, Pernik și Blagoevgrad, situate pe autostrada „Struma” profită de a.z. excursii de o zi prin care, contra numai a 13 euro pe persoană, pot fi vizitate plajele din zona Salonicului.

În schimb, pe Litoralul bulgăresc fața de anul trecut turiștii sunt cu 20-25% mai puțin. Scăderea este cea mai mare la ruși și germani. Tot mai mulți bulgari preferă Turcia, Grecia, iar în ultimii ani Albania, Muntenegru și Croația.

Ziarele publică fotografii din plajele aproape goale ale stațiunilor Nisipurile de aur, Sf. Konstantin și Elena și Litoralul soarelui.

Se pare că și în acest an turiștii români vor reprezenta cel mai mare grup național pe Litoralul bulgăressc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG