Linkuri accesibilitate

Turismul bulgăresc în condiții de epidemie


În acest an sezonul turistic va începe în Bulgaria cu o lună mai devreme - pe data de 1 mai.

Prin deschiderea hotelurilor în ajun de Paști vor fi asigurate condiții mai bune pentru turiștii din țările ortodoxe vecine, în primul rând România, din care de regulă vin pentru sărbători 100-150 000 de oaspeți.

Turismul bulgăresc în condiții de epidemie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:50 0:00

Ministrul Sănătății Kostadin Anghelov a anunțat că turiștii străini vor avea de ales între trei variante – să fie vaccinați, cu test pcr negativ sau cu document că au anticorpi covid – dovada că s-au întălnit cu virusul. Bulgaria va participa la a.z. certificat electronic verde european de călătorie.

Cetățenii din țări în afară Uniunii vor putea intra cu adeverințe pentru vaccinuri aprobate în aceste țări.

Până la 1 mai vor fi vaccinați cei peste 200 000 de angajați din industria turistică. Și în acest an sunt așteptați căteva mii de lucrători străini – majoritatea din Ucraina și Republica Moldova.

Vor fi asigurate coridoare verzi pentru turiștii străini. Companiile vor investi în îmbunătățirea măsurilor antiepidemice. Restaurantele vor funcționa în schimburi cu limite de timp și ocuparea a nu mai mult de jumătate din locuri.

Președintele Asociației operatorilor turistici Dimităr Popov a avertizat că Bulgaria se află acum în zona roșie pe harta Uniunii și acesta este factorul cel mai important pentru lansarea campaniei pe Litoral.

„Nu ne putem aștepta la un sezon bun cu indicatorii epidemiologici din ultimele săptămâni”, a spus Popov, adaugând – „Turismul bulgăresc contează în acest an pe oaspeții din țările vecine, în primul rând – România. Sub semnul întrebării sunt Rusia, Ucraina și Turcia.”

31 de companii aeriene au depus cereri pentru zboruri charter până la Varna și Burgas. Din Germania sunt așteptate 3 000 de zboruri, din Polonia – 1500, Cehia și Marea Britanie – câte 900. Aeroportul din Varna se pregătește pentru 1,2 milioane de turiști în sezonul estival. Sunt așteptați de două ori mai mult turiști străini fața de anul 2020.

În acest an operatorii germani își completează rezervările pe litoralul bulgăresc cu turiști din alte țări, printre care România. Plățile în avans sunt minime cea ce menține insecuritatea în sectorul hotelier, a spus președintele Asociației operatorilor turistici.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG