Linkuri accesibilitate

Turismul bulgăresc se pregătește pentru sezonul estival


Litoralul de la Sozopol
Litoralul de la Sozopol

Autoritățile de la Sofia îi îndeamnă pe bulgari să aleagă Marea Neagră ca să ajute turismul național.

Ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Anghelkova, a declarat că începând cu 15 iunie ar putea să înceapă pregătirile, așa încât de la 1 iulie să fie lansat sezonul turistic estival.

Turismul bulgăresc se pregătește pentru sezonul estival
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:37 0:00



Ministrul Anghelkova a adresat un apel bulgarilor să aleagă în aceasta vară Marea Neagră pentru a ajuta turismul național în perioada de criză.

Planul de slăbire a măsurilor antiepidemice în turism va fi prezentat în curând patronatului. Au fost elaborate mai multe scenarii care așteaptă aprobarea Ministerului Sănătății și Statului major anticriză.

Umbrelele pe plajă vor fi puse la o distanță mai mare...

Restaurantele în stațiunile pe litoral vor putea funcționa inițial numai cu suprafețele deschise și distanță mai mare între mese. Vor putea fi deschise încă în luna mai casele de oaspeți la munte și mare care de obicei găzduiesc membrii unei singure familii. Umbrelele pe plaja vor fi puse la o distanță mai mare.

Se pregătește un program de distribuire de tichete gratuite familiilor pentru stațiunile pe mare și munte.

Turiștii străini vor completa o declarație cu informații despre mașină cu care vor călători, ruta și starea sănătății. Au fost elaborate recomandări pentru măsurile de carantină în locurile de cazare.

În afară de bulgari sunt așteptați turiști din țările vecine. Pe primul loc anul trecut s-au aflat turiștii români pentru care Bulgaria este o destinație ieftină și atrăgătoare. Anghelkova a cerut renunțarea la vize turistice pentru cetățenii fostelor republici sovietice și Turciei.

Nu este încă clar când va putea începe sezonul de vară. Mulți hotelieri se pregătesc pentru scăderea drastică a numărului de turiști străini. Scenariul pesimist prevede scăderea veniturilor cu 50% fața de anul trecut. La ieșirea din criză va contribui finanțarea din fondurile europene.

Va putea scădea din motive economice și numărul de turiști bulgari. Mulți nu vor avea zile de concediu după ce în perioada carantinei și-au folosit concediul plătit pentru a nu intra în șomaj.

O parte se vor îndrepta spre Grecia, unde epidemia se află sub control și există șanse pentru un sezon normal. De acolo au început să vină oferte mai ieftine chiar decât cele practicate în Bulgaria. De menționat că anul trecut, din totalul de 1 miliard de euro de cheltuieli turistice ale bulgarilor, mai puțin de jumătate au fost făcute în țara.

XS
SM
MD
LG