Linkuri accesibilitate

Armata ucraineană spune că a doborât 30 de drone și rachete deasupra Kievului


Primarul Kievului, Vitali Kliciko, într-un adăpost în timpul unei alerte antiaeriene în capitala ucraineană, pe 1 iunie.
Primarul Kievului, Vitali Kliciko, într-un adăpost în timpul unei alerte antiaeriene în capitala ucraineană, pe 1 iunie.

Autoritățile ucrainene au declarat pe 2 iunie că forțele de apărare aeriană au doborât peste 30 de drone și rachete lansate de Rusia către Kiev.

Serhi Popko, șeful administrației militare de la Kiev, a declarat că deocamdată nu are informații despre posibilele pagube sau victime.

„După rachetele balistice din ziua precedentă, de data aceasta atacul a fost combinat - drone și rachete de croazieră în același timp”, a adăugat Popko.

„În această noapte, inamicul a folosit 15 rachete de croazieră (tipul urmează să fie precizat) și 18 drone de atac iraniene Shahed pentru lovituri”, a precizat Statul Major General într-o declarație pe rețelele de socializare. „Toate aceste ținte aeriene au fost distruse de apărătorii noștri”, a adăugat declarația.

Separat, primarul Kievului, Vitali Kliciko, care vorbise anterior despre două valuri separate de atacuri, scria pe Telegram că nu au existat apeluri la serviciile de salvare.

„Deja după alarmă, au fost găsite fragmentele unei rachete pe șosea în cartierul Darniția din capitală. Serviciile de salvare și de pompieri sunt în drum într-acolo”, a scris Kliciko.

Trupele rusești și-au intensificat atacurile împotriva orașelor ucrainene, în special a Kievului, de la începutul lunii mai.

Capitala ucraineană a fost ținta a 19 valuri de lovituri aeriene rusești de la începutul lunii mai.

Autoritățile militare de la Kiev au declarat că, în urma prăbușirii unor fragmente de rachetă asupra capitalei pe 1 iunie, au murit trei persoane, inclusiv un copil. Alte 11 persoane au fost rănite.

Între timp, autoritățile regionale ruse au declarat că două sate din regiunea Briansk, în vestul țării, au fost bombardate de forțele ucrainene. Informați nu a putut fi verificată în surse independente. Guvernatorul regional Alexander Bogomaz a declarat pe Telegram că nimeni nu a fost rănit în urma atacurilor.

XS
SM
MD
LG