Linkuri accesibilitate

Ucraina susține că a avariat nave rusești în cadrul unei operațiuni în Crimeea


Un remorcher și ambarcațiuni de debarcare ale Flotilei Caspice a Marinei Ruse în timpul unor exerciții militare pe Don, 12 aprilie 2021
Un remorcher și ambarcațiuni de debarcare ale Flotilei Caspice a Marinei Ruse în timpul unor exerciții militare pe Don, 12 aprilie 2021

Ministerul Apărării al Ucrainei a confirmat că forțele sale au avariat două bărci de debarcare rusești în Crimeea ocupată, într-o lovitură la începutul zilei de 10 noiembrie.

„Informația este adevărată”, a declarat oficialul de informații Andri Iusov la RFE/RL în urma relatărilor apărute în două publicații ucrainene - Suspilne și Hromadske. „Au fost avariate două nave de debarcare”, a precizat Iusov.

În reportajele publicate de presă se spune că atacul a avut loc în Ciornomorske, în extremitatea vestică a Crimeei, și că a vizat două ambarcațiuni rusești de mare viteză.

Ministerul rus al Apărării afirmase anterior că apărarea sa antiaeriană „a interceptat și a distrus” trei drone ucrainene deasupra teritoriului Crimeei ocupate și a regiunii Tula, la sud de Moscova.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia, susține că trei districte au fost bombardate de peste granița cu Ucraina. Gladkov a spus că nu au fost înregistrați morți, răniți sau pagube.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a raportat la rândul său că dronele rusești au atacat regiunile Dnipropetrovsk, Harkov, Nikolaev, Poltava și Kiev la începutul zilei de 10 noiembrie. Ar fi fost doborâte cinci drone de fabricație iraniană și o rachetă de croazieră.

Nu s-au înregistrat deocamdată răniți sau pagube.

XS
SM
MD
LG