Linkuri accesibilitate

Ucraina susține că Moscova trimite întăriri la Herson, unde luptele se intensifică


Un militar ucrainean, în tranșeele săpate de ruși în Herson, în regiunea recucerită de armata Ucrainei după contraofensiva începută luna trecută

Armata ucraineană afirmă că Rusia își adună trupe pe malul drept al fluviului Nipru, în timp ce ambele părți par să se pregătească pentru ceea ce ar putea fi o bătălie crucială pentru orașul Herson din sudul Ucrainei.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat pe 28 octombrie că Moscova a trimis până la 1000 de soldați mobilizați recent pentru a compensa pierderile de personal suferite în urma contraofensivei ucrainene în curs de desfășurare în regiunea Kherson.

„Comandamentul forțelor de ocupație ruse, pentru a evita panica în rândul personalului, încearcă prin toate mijloacele să ascundă pierderile reale de militari... Există o întărire a grupului inamic pe malul drept al teritoriului ocupat temporar din regiunea Herson cu militari mobilizați în număr de până la 1000 de persoane", a declarat Statul Major General într-un comunicat în care se mai precizează că civilii au continuat să fie strămutați din orașul Herson de pe malul drept al Niprului pe malul stâng.

Ucraina a continuat ofensiva de recucerire a regiunii Herson și a capitalei regionale cu același nume, pe care forțele rusești le-au capturat în primele zile ale războiului. În regiunea estică Donețk, bombardamentele rusești au ucis patru locuitori locali, a declarat pe 28 octombrie Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare a regiunii.

Între timp, oficiali americani citați de Reuters și Associated Press au afirmat că Statele Unite pregătesc un nou pachet de asistență militară în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, pentru a susține contraofensiva acesteia împotriva forțelor rusești.

XS
SM
MD
LG