Linkuri accesibilitate

Umorul involuntar al politicienilor


O afirmație memorabilă: „acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”.

Să nu punem în cârca politicienilor toate defectele și toate păcatele. Adesea ei ne descrețesc frunțile, chiar dacă o fac involuntar.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu, politician care a avut în trecut și importante funcții guvernamentale, a declarat, în timpul Campionatului mondial de fotbal, că Rusia, ca să aibă vreme frumoasă la meciuri, a trimis în România norii, ploile, furtunile, trăsnetele. Fantasma armei meteorologice face și alte victime întrucât dăunezi un domn, ofițer în retragere, spunea – pe un ton exaltat – cam același lucru, numai că dădea vina pentru vremea rea pe occidentali și pe multinaționalele care vor să ne distrugă agricultura. Tot Ioan Mircea Pașcu a mai afirmat că, în poziția critică a Comisiei de la Veneția față de modificările legilor justiției, trebuie să vedem acțiunea perversă a …„statului paralel”.

Jurnal de corespondent: Alexandru Călinescu (Iași)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:38 0:00
Link direct

Dacă Pașcu lucrează în sferele înalte ale politicii, fiind – să vezi și să nu crezi – vicepreședinte al Parlamentului European, nici politicienii de la „bază” nu se lasă mai prejos. Primarul comunei Petroșița din județul Dâmbovița și-a decernat lui însuși titlul de „cetățean de onoare” al comunei. În cadrul frumoasei ceremonii, când viceprimarul i-a înmânat distincția, merituosul sărbătorit a început să plângă de emoție, ba chiar a mimat surpriza, ca și cum nu se aștepta la o așa onoare. Partidul din care face parte ar trebui să-l urmărească atent pe acest primar inventiv: el pare sortit unei frumoase cariere politice.

Perlele de umor involuntar ale premierului Viorica Dăncilă au intrat de acum în folclor. Recent, dna Dăncilă a participat la o emisiune televizată unde moderatorul, altminteri din cale-afară de binevoitor, îi punea întrebări pe care premierul dădea impresia că le cunoaște dinainte. Fapt este că la un moment dat moderatorul a întrebat-o ce face guvernul pentru a combate efectele inundațiilor din ultima vreme. Sigur, luăm măsuri să ajutăm populația, a răspuns Dăncilă, după care, brusc, a continuat: „de altfel, în programul de guvernare se acordă o deosebită atenție irigațiilor”, și dă-i înainte cu sistemul de irigații, pe ideea, probabil, că și la inundații și la irigații e vorba despre apă. În aceeași (dez)ordine de idei, dna Dăncilă a mai emis o afirmație memorabilă: „acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”. Cu astfel de realizări, nu e de mirare că bilanțul de șase luni al guvernului Dăncilă este eminamente pozitiv.

Previous Next

XS
SM
MD
LG